3 sfaturi pentru a vinde rapid un imobil

Nu toți ne-am născut să fim administratori și cu siguranță nu toți ne și pricepem la asta. Dacă te regăsești în cele de mai sus sau pur și simplu ai pe mână o proprietate de care vrei să scapi cât de repede posibil, din motive financiare sau pur și simplu din lipsă de timp pentru administrarea ei, atunci vei aprecia cu siguranță lista de strategii de mai jos. În cele ce urmează îți vom vinde câteva ponturi despre cum poți vinde rapid un imobil. 

Fă apartamentul/casa cât de atractiv/ă se poate

Pentru ca un imobil să se vândă, el trebuie să facă o impresie foarte bună potențialilor cumpărători încă de la prima vizionare. Evident, primul și cel mai important aspect de care te poți asigura este cel legat de curățenie. Nu te pricepi sau nu-ți place să te ocupi de așa ceva? Apelează la profesioniștii din domeniu. Același principiu este valabil și dacă ne referim la amenajările interioare. Poți apela la specialiști dacă nu ești genul care să se ocupe de designul interior al unei locuințe. 

Lăsând la o parte aceste aspecte, de preferat ar fi să te ocupi de potențialele defecțiuni, dar și de lucrările de renovare înainte să scoți casa/apartamentul la vânzare. Pe lângă un preț mai bun, un apartament sau o casă în care te poți muta imediat vor fi mult mai atrăgătoare. 

Alege prețul potrivit

Știm, tu vrei să faci profit din vânzarea imobilului, dar asta uneori se poate bate cap în cap cu un proces de vânzare rapid. Dacă vrei să găsești cumpărătorul ideal, e posibil să dureze mai mult sau să fie nevoie de o investiție mai mare în promovare. 

Nu mai merge nici strategia în care tu afișezi un preț enorm, iar apoi în timpul negocierii scazi din el și dai impresia cumpărătorilor că le faci o favoare. Potențialii cumpărători pot găsi instant oferte mai atractive și tu vei rămâne cu buza umflată. Te sfătuim să alegi un preț cât mai aproape de valoarea reală a imobilului și să arăți flexibilitate când vine vorba de negocieri. Cu cât ești mai rigid, cu atât îți scad șansele de a scăpa rapid de imobil. 

Așa cum spuneam și mai sus, prețul ține foarte mult și de promovare, deci n-ar strica să apelezi și la firme care se ocupă cu așa ceva. De exemplu, potențialii cumpărători vor ajunge la tine mai repede dacă îți înregistrezi proprietățile de vânzare prin Kastel Group

Pregătește actele din timp

Ai bătut palma cu clientul și tot ce mai lipsește acum este contractul de vânzare-cumpărare. Ăsta este momentul în care proprietarii nepregătiți încep să-și caute actele și de multe ori nu le mai găsesc. Cumpărătorul se plictisește să aștepte și acceptă altă ofertă. Sună trist, dar se poate întâmplă.

Sfatul nostru va fi să eviți astfel de situații și să ai în permanență la îndemână acte precum: actele de proprietate, documentația cadastrală, certificatul de performanță energetică, certificatul de atestare fiscală și/sau adeverința de la asociația de proprietari, dacă este cazul. Desigur, vor fi necesare și alte acte în funcție de situație, dar să le ai pe acestea pregătite va eficientiza cu siguranță procesul de vânzare. 

Aplică strategiile de mai sus și șansele tale de a încheia o vânzare cresc instant! 

Read Previous

Informatii utile despre catina – ce este, cum se cultiva, cum poate fi consumata si ce beneficii ofera?

Read Next

Amenajarea unei bai mari: 4 sfaturi pentru a folosi inteligent spatiul

Most Popular