7 lucruri de care să ții cont dacă te epilezi acasă

Pielea catifelată și cu un aspect plăcut poate fi obținută și în intimitatea casei tale, nu doar la salon. Astfel, nu este nevoie să faci programare și îți poți organiza programul după cum dorești. Pentru a obține cele mai bune rezultate și un disconfort redus, iată câteva recomandări sau trucuri pe care să le iei în considerare. 

Sfaturi utile pentru epilarea acasă 

Înainte de a începe procesul de îndepărtare a părului nedorit, alege produse pentru epilare adaptate nevoilor tale. Ține cont de tipul tău de piele, care poate fi normal sau sensibil, și de zona pe care urmează să o epilezi. De asemenea, poți opta între ceară caldă, benzi depilatoare cu ceară rece și cremă. În continuare, descoperă etapele recomandate pentru epilarea acasă și câteva sfaturi eficiente. 

Exfoliază pielea înainte de epilat

Cu o zi înainte de epilat, folosește un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte și a curăța pielea. În acest mod, scade riscul de creștere a firelor sub piele și îndepărtarea părului poate fi mai puțin dureroasă. Totodată, este indicat să îți exfoliezi pielea în mod periodic, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a obține un efect intens de catifelare. 

Asigură-te că pielea ta este hidratată 

În urma epilării, pielea uscată poate suferi mult mai ușor iritații sau tăieturi. Hidratează în mod constant fiecare zonă a corpului, însă nu aplica produsele fix înainte de îndepărtarea părului. Poți face acest proces cu o seară înainte, astfel încât ceara sau crema depilatoare să aibă un efect sporit. 

Aplică ceara sau crema de epilat pe pielea curată

Cel mai bun moment pentru epilare este imediat după duș, când pielea este curată. Asigură-te că ai îndepărtat toate urmele de săpun sau de gel. În același timp, nu aplica uleiuri sau creme hidratante. O baie de cel puțin 10 minute cu apă caldă înmoaie pielea și deschide porii. Evită dușul fierbinte și șterge pielea într-un mod delicat, cu un prosop din bumbac. 

Epilează-te în sens invers creșterii firelor de păr

Ceara se aplică în sensul creșterii firelor de păr, după care benzile se trag în sens invers. La fel se procedează și în cazul epilării cu lama sau cu aparatul de ras. În acest fel, părul este îndepărtat de la bază, fără a rupe firul. 

Clătește pielea cu apă la temperaturi joase

După epilare, nu clăti pielea cu apă fierbinte, pentru a evita iritarea acesteia și senzația de usturime. În plus, șterge cu grijă zona epilată, cu un prosop moale. Dacă mișcările sunt prea dure, pielea se înroșește și mai tare. 

Folosește produse de calmare a pielii

Imediat după îndepărtarea părului, poți folosi produse speciale pentru calmarea și hidratarea pielii. Acestea atenuează durerea și au un efect de catifelare. Pune o cantitate suficientă de ulei sau de cremă pe zona iritată și masează cu mișcări delicate.

Nu îți expune pielea la soare după epilare

Un alt aspect important după epilare este protejarea pielii de razele soarelui. Evită sauna sau băile fierbinți și nu te expune la plajă sau la piscină în următoarele 24 de ore. Nu uita să folosești protecție solară, deoarece pielea epilată devine mai sensibilă. 

Îngrijește-ți cu atenție pielea atât înainte de epilarea acasă, cât și după. Folosește metode adaptate nevoilor tale, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Obține o piele fină și frumoasă cu produse depilatoare potrivite pentru tine. 

Read Previous

12 alimente cu efecte benefice asupra potenței

Read Next

Urmează să amenajezi baia? Iată câteva informații despre obiectele și accesoriile necesare

Most Popular