Cate dintre voi nu arunca la gunoi o gramada de mancare?
Din pacate, acest lucru se intampla tot mai des si cam in casa fiecaruia. Cu aceste alimente pe care noi le achizitionam si le aruncam ulterior, am putea eradica foametea in multe colturi ale lumii.
Conform statisticilor, se pare ca romanii arunca la gunoi peste 300 de tone de mancare anual.In acest mod, planeta este poluata odata cand sunt produse o mare parte din alimente, dar si cand le aruncam la gropile de gunoi.
In absenta luminii, mancarea se strica, produce gaz metan, gaz care contribuie la incalzirea globala.
Ce putem face pentru a evita acest lucru, pentru a economisi banuti si pentru a salva planeta de la un dezastru?
Sa oprim risipa de mancare!
Inainte de a pleca la cumparaturi incearca sa faci o lista cu alimentele si produsele de care ai nevoie.
Evita sa mergi la cumparaturi cand esti infometata, pentru ca risti sa cumperi o multime de produse de care nu ai nevoie sau care nu-ti plac, dar care pe moment ti-au facut pofta.
Incearca sa te limitezi la lucrurile de care ai nevoie si evita sa cumperi mancare multa, pe care sa nu ai timp sa o mananci si o lasi sa se strice in frigider.
Ca tot veni vorba de frigider, este important sa mentii o temperatura constanta in el: intre 1si 4 grade Celsius. In aceste conditii, mancarea rezista mai mult si se mentine proaspata.
Fii atenta mereu la termenul de valabilitate al produselor pe care le cumperi si incearca sa le asezi intr-o ordine logica in frigider. Pe cele proaspete le poti pune mai in spate, iar pe celelalte le poti lasa mai in fata, pentru a le consuma inainte si pentru a nu le confunda intre ele.
Nu cumpara multe fructe si legume pe care sa le arunci apoi pentru ca s-au stricat. Retine un lucru: un fruct sau o leguma stricata le va afecta si pe celelalte daca nu le verifici constant.
Tuturor ne place sa mergem impreuna cu familia la cumparaturi si sa cumparam pachete de tip family, care au un pret mai mic si mai avantajos daca sunteti mai multi sau daca vreti sa le aveti pentru mai mult timp. Daca stii sigur ca nu se vor atinge de ele sau ca vor manca doar de pofta, ar fi bine sa eviti sa cumperi in cantitate industriala.
Mai bine mai faci un drum pana la piata sau supermarket sa mai cumperi, decat sa le arunci la gunoi.