Documentele importante pot fi protejate in mai multe moduri

Documentele reprezinta baza pentru orice activitate dintr-o firma. Arhivele cu documente tiparite se pastreaza de obicei pe o perioada lunga de timp, fiecare document nou e catalogat si arhivat in asa fel incat sa poata fi gasit usor cand e nevoie de el. Protejarea documentelor tiparite poate fi facuta in mai multe moduri.

De exemplu, putem avea un dulap cu sertare, unde fiecare tip de documente sa aiba locul sau, putem sa le sortam si sa le punem in cutii spre a fi arhivate. E foarte simplu sa protejam documentele tiparite si cu ajutorul unor bibliorafturi, cu exterior platifiat cu polipropilena si interior de carton.

Mecanismele metalice au levier ce se roteste la 180 grade, vin cu garantii de pana la cinci ani, e foarte simplu sa aranjam foile in bibliorafturi, putem sa avem pana la 600 coli, in functie de capacitatea mecanismului de prindere. Inchiderea mecanismului asigura o protectie sporita fiecarui document, buzunarul de pe cotoare permite atasarea unor etichete de carton pentru personalizare.

Cele mai citite articole

Manevrarea bibliorafturilor este mai simpla ca niciodata datorita gaurilor metalizate, in acest tip de dispozite de organizare, sortare si arhivare a documentelor toate foile vor fi ferite de praf, umezeala, de pete sau orice fel de actiune mecanica. Greutatea lor este redusa, se pot pune usor pe un raft sau se pot lua de pe raft pentru a verifica un anumit document.

Mai putem proteja documentele tiparite si prin intermediul unor dulapuri speciale pentru documente, cu polite, rafturi adaptate, cu sisteme de geamuri de protectie sau plexiglas pentru a nu permite prafului sau umezelii sa intre in contact cu hartiile depozitate acolo. Daca nu este de ajuns, le putem introduce individual sau pe grupuri in folii de protectie si mape pentru a putea sa le aranjam mai apoi in biroul nostru sau pe un raft din apropierea noastra.

Sigilarea cutiilor sau zonelor unde sunt depozitate documentele, inchiderea lor etansa e foarte importanta pentru modul in care se vor pastra documentele tiparite pe timp indelungat. Trebuie sa fim atenti la tipul de lemn sau material din care sunt facute spatiile de depozitare si sa tinem cont si de aerisirea acestora.

Cele mai citite articole

Read Previous

Regulatorul de presiune, elementul cheie al instalatiilor cu aer sub presiune

Read Next

Din ce e format pretul balustradelor din sticla securizata?

Most Popular