Din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa economiseasca banii castigati cu greu si cauta astfel cele mai bune metode de a face acest lucru, insa fara a afecta traiul de zi cu zi. Din nefericire insa, in absenta educatiei financiare, destul de multe persoane ajung sa se indatoreze, estimand in mod eronat cheltuielile, sau raportandu-le gresit fata de venituri.
Daca mai multe persoane ar cauta pe internet sintagma Kruk Romania pareri, ar vedea ca acesti specialisti ofera o sustinere constanta in vederea educarii, astfel incat fiecare persoana sa inteleaga care sunt bresele care pot conduce catre un declin financiar si care sunt punctele forte pe care le bifeaza atentia la bugetul prestabilit.
Cum putem scadea cheltuielile?
Adevarul e ca acest lucru nu este usor, insa deopotriva nu este nici din cale-afara de greu. E nevoie de exercitiu pentru a-ti putea forma deprinderi financiare sanatoase, dar in definitiv acest lucru, exercitiul, e ceva ce facem zi de zi, in toate procesele vietii noastre. Exersam pentru a slabi, pentru a cunoaste mai multe, pentru a fi mai buni, iar lista poate continua. Asadar, dincolo de extrapolare, de ce nu ne-am exersa abilitatile financiare?
Prin exercitiu si calcule, prin estimari cat mai apropiate de realitate, vom ajunge sa intelegem ca cei mai multi bani se pierd adesea pe ~confort~. Ni se pare mai usoara alternativa de a manca la fast-food, cand in realitatehrana curata, gatita in casa, este net superioara acestor produse. Cu siguranta insa platim timpul pe care nu il petrecem in bucatarie. Totusi, mancarea gatita in casa iti asigura circa 2-3 zile de htrana, in vreme ce mancarea fast-food se consuma pe loc, namaiputand fi consumata in zilele urmatoare. Asadar confortul este doar unul de moment, o iluzie pe care o cumparam cu bani destul de multi si asfel ajungem sa secatuim bugetul pe care il stabilisem poate initial.
Cheltuieli sunt si utilitatile. Astfel, in loc sa lasi apa sa curga in nestire, ai putea sa o opresti atunci cand speli vasele, sau cat de speli pe dinti. Fireste, daca vrei un beneficiu pe termen lung, ai putea achizitiona spre exemplu o masina de spalat vase, care ar avea consumuri mult mai mici si ar fi o investitie amortizabila relativ rapid in timp.
Pe de alta parte ai putea consuma mai putina energie, pentru a-ti atinge telul. Opreste becurile si eventual inlocuieste-le cu becuri economice. Nu lasa pornite dispozitive fara a le opri inainte sa pleci. Nu te baza pe faptul ca produsele consuma putin. Fiecare putin care contribuie la un intreg nu mai e putin.
Cheltuielile se calculeaza cel mai bine atunci cand sunt notate, pentru ca atunci le vezi efectiv si intelegi de unde mai poti reduce consumul. O data identificate, ele vor putea fi urmarite mult mai bine, iar in timp chiar reglate, astfel incat bugetul sa nu mai trebuiasca a fi extins pentru orice consum in plus.