Tu stii cum alegi cea mai buna centrala electrica?

Una din cele mai eficiente si mai des intalnite solutii de incalzire pentru case si apartamente este centrala electrica. Acesta este un sistem de incalzire ideal, insa alegerea poate deveni o adevarata provocare, indeosebi pentru clientii care nu cunosc principalii factori de decizie. Atunci cand centrala termica pe gaz sau pe lemne nu reprezinta o optiune posibila pentru clienti, instalarea unei centrale termice electrice este indicata.

Gurile rele sustin ca aceasta nu ar fi chiar cea mai buna optiune de incalzire si unii chiar descurajeaza achizitionarea unei astfel de centrale, insa in necunostinta de cauza.

Principalele motive pentru a alege sa montezi in casa ta o centrala electrica

Pentru ca foarte multe persoane se tem de consumul ridicat al centralei electrice, inainte de a lua o asemenea decizie, este important ca potentialii clienti si utilizatori sa se intereseze inainte de a face o investitie importanta asupra tuturor aspectelor pe care le presupune incalzirea cu o centrala electrica.

Cu cat sunt mai bine informati, cu atat clientii vor lua o decizie buna pentru incalzirea unei case sau a unui apartament de dimensiuni medii. Centrala electrica este fiabila, eficienta, are o durata de viata foarte mare si poate fi folosita atat la casa, cat si la apartament.

Tipuri de centrale electrice si puterea lor

Cele mai citite articole

Pe piata exista mai multe tipuri de centrale electrice. Modelel clasice conventionale sunt cele mai populare si mai accesibile pentru clientii romani. Aceasta nu este cea mai ieftina optiune, insa ofera o eficienta sporita. O astfel de centrala termica electrica are un randement de pana la 95%. Centralele termice cu inductie reprezinta o varianta mai costisitoare, insa care merita realizata, avand un randament de pana la 99%.

Pentru ca utilizatorii sa se decida ce putere termica trebuie sa aiba centrala ideala pentru locuinta, este necesar ca acestia sa cunoasca particularitatile propriei case, sa calculeze volumul casei si sa tina cont si de gradul de izolare a acesteia. O locuinta veche si neizolata termic va necesita 60 W pe metru cub, in timp ce o locuinta veche dar izolata va avea nevoie de doar 50 W/mc.

Cu alte cuvinte, pentru o locuinta de 100 mp va fi necesara o putere termica de 12 kW, in timp ce pentru una de 200 mp, va fi nevoie de 24 kW.

Consumul centralei electrice si fuctiile acesteia

Consumul unei centrale electrice depaseste cu siguranta consumul unei centrale termice pe gaz. Trebuie ca utilizatorii sa ia in calcul suprafata casei, puterea centralei si consumul. O centrala ce functioneaza cu o putere de 9 Kw va genera un consum de 1300 kW pe luna, atata timp cat temperatura ambientala nu va atinge valori mai mari de 23 de grade Celsius.

In ceea ce priveste functiile centralei electrice, aceasta trebuie sa dispuna obligatoriu de un termostat de ambient ce se poate atasa pentru a ajuta cenntrala sa pastreze o temperatura constanta. Nu in ultimul rand, furnizarea apei calde se face in functie de tipul de centrala ales.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai bune jocuri video din copilarie

Read Next

Stiri mondene: descopera de ce este important sa fii la curent cu tot ce inseamna in lumea showbiz-ului!

Most Popular