Când apare sezonul 2 din Dracula?

Dracula, serialul disponibil pe Netflix de la începutul acestui an, a fost primit cu brațele deschise de fani și a înregistrat un succes important.

Primul sezon din Dracula a apărut la începutul anului și a avut trei episoade de aproximativ o oră și jumătate. Recenziile au fost pozitive, iar miniseria Dracula a avut succes, astfel că fanii se întreabă deja când apare sezonul 2 din Dracula.

Din păcate pentru ei, așteptarea nu va fi tocmai de scurtă durată. Asta deoarece, potrivit informațiilor din presa internațională, 2022 este cel mai optimist răspuns la întrebarea când apare sezonul 2 din Dracula.

Totuși, este de așteptat că Claes Bang să rămână în rolul Contelui Dracula, iar Dolly Wells și John Heffernan să facă parte în continuare din distribuție. Povestea trebuie schimbată radical, având în vedere finalul primei serii. Cât despre ce se va întâmplă în sezonul 2 Dracula este mult prea devreme de discutat, dar cu siguranță echipa de producție pregătește ceva tare.

Dracula, un fenomen mondial

Legenda lui Dracula, care își are originile în România, este deja un fenomen mondial. De altfel, Dracula este al doilea personaj că notorietate din Europa, după detectivul Sherlock Holmes.

Drept dovadă stau și zecile de filme făcute despre povestea lui Dracula. Cele mai cunoscute sunt Bram Stoker’s Dracula, Dracula Untold, Dracula 2000 și Hotel Transylvania.

Despre Dracula s-au creat inclusiv jocuri video, cel mai cunoscut în care îl regăsim fiind Van Helsing. În plus, în România există și un cazino online inspirat din legenda lui Dracula, Vlad Cazino.

În aceste condiții, nu este de mirare că Netflix acordă un interes major miniseriei Dracula, pe care a pus-o pe platformă, alături de alte filme de top.

Cum a apărut legenda lui Dracula?

Legenda lui Dracula este inspirată dintr-o carte scrisă de irlandezul Bram Stoker în 1898. În această carte, personajul principal este un conte transilvan, stăpân al unui castel care se află pe vârful unei stânci înalte situate în Transilvania.

Chiar dacă Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, oamenii au făcut asocierea cu Castelul Bran deoarece acesta este singurul care se potrivea cu descrierea din carte. În plus, prin prisma cruzimilor de care era capabil Dracula, astfel a apărut și mitul că Vlad Țepeș ar fi fost adevăratul Dracula.

Ulterior, Bram Stoker a recunoscut că s-a folosit de o prezentare a unui castel din Transilvania, disponibilă într-un almanah din Anglia.

În viziunea lui Bram Stoker, Dracula era un nobil din Transilvania, descendent al hunului Attila. El studiase Magia Neagră la Academia Scholomance din apropierea orașului Sibiu.

De asemenea, fiul său, Irving, a dezvăluit ulterior că tatăl său a visat în somn cum ar trebui să fie personajul Dracula și apoi a pus totul pe hârtie

Interesant este că inițial cartea nici nu trebuia să se numească Dracula, dar până la urmă Bram Stoker s-a decis asupra acestui nume și bine a făcut. Oricum, chiar dacă a creat unul dintre cele mai cunoscute personaje din istorie, el nu s-a îmbogățit de pe urma acestei cărți. Faima contelui a început să crească abia după anii ’30, când s-au făcut primele filme despre Dracula.

Cât privește legătura  dintre Dracula și Vlad Țepeș, aceasta ține tot de un mit. Istoricii au demonstrat tuturor că Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Bran. Singura legătură constă în faptul că Țepeș a condus câteva campanii de pedepsire a negustorilor germani din Brașov, care nu mai plăteau darrile rezultate din comerț. Astfel, el obișnuia să mai meargă dinspre Târgoviște spre Brașov, iar la Bran se afla vama în care se colectau taxele trecerii pe acestui drum. În rest, totul face parte din legenda care a creat din  Dracula un fenomen.

Read Previous

5 beneficii ale utilizarii formulei de lapte praf HIPP organic

Read Next

SEO și hosting – legătura dintre serviciile de găzduire web și poziția pe Google

Most Popular