Cum sa imi aleg o lustra pentru o camera cu plafonul jos?

In zilele de astazi majoritatea locuintelor sunt concepute astfel incat sa aiba plafoanele foarte jos. Asadar, din acest motiv nu veti putea achizitiona lustra pe care o doriti din totdeauna. Totusi, in zilele de astazi, marii designeri s-au gandit si la locuintele mici si au proiectat lustre de tavan si perete conform dimensiunilor noilor locuinte. Daca inca doriti sa achizitionati o lustra, noi va vom oferi cateva sfaturi. Trebuie sa stiti ca pe piata exista o gama larga si variata de lustre special concepute pentru tavanele joase, asa ca veti avea de unde alege.

Pentru inceput, noi va recomandam sa masurati podeaua, de la un perete la celalat, folosind o ruleta. In acest fel veti stii cu exactitate de cat spatiu dispuneti. Nu este exclus sa masurati si inaltimea camerei. Conform coordonatelor, veti stii ce dimensiuni poate avea lustra. Totusi, daca nu aveti o ruleta la indemana si doar estimati cat de spatioasa este camera dumneavoastra, luati urmatoarele lucruri in calcul.

Cele mai citite articole

Corpul principal al lustrei nu ar trebui sa fie foarte lung. In camerele mici si joase lustrele nu ar trebui niciodata sa atarne foarte aproape de podea. In acest fel, anumite persoane se pot accidenta. Asadar, noi va recomandam ca intotdeauna sa optati pentru lustre cu un corp metalic mult mai scurt deoarece veti evita, totodata, si crearea unei iluzii optice inestetice de spatiu supraincarcat. De altfel, pe piata exista numeroase lustre, cu un aspect estetic placut care sunt mult mai mici decat cele de dimensiuni normale. Noi va sfatuim sa le alegeti cu incredere.

Daca sunteti fan al opulentei, ati putea achizitiona o lustra care are toate elementele din sticla si metal construite pe orizontala. In acest fel veti acoperi o mare parte din tavan, iar privirile invitatilor vor fi intotdeauna indreptate in partea de sus a camerei. Totusi, daca nu va place aceasta abordare estetica, ati putea alege o lustra care are diferite elemente care atarna; cum ar fi ghirlande luminoase, bucati de sticla sau chiar materiale pretioase cum ar fi cristalele. Multe persoane aleg aceste modele datorita faptului ca pot umple  cu usurinta un spatiu decorat in stil minimalist, insa daca nu sunteti fan al acestui tip de lustra puteti opta intotdeauna pentru un model clasic, de se aseamana cu un buchet de flori de sticla. Componentele acestui model nu atarna prea jos, si pot fi realizate sub diferite forme cum ar fi: flori de sticla sau globuri.

De altfel, luati in considerare si functionalitatea produsului. Daca veti achiztiona o lustra mult prea mica, s-ar putea sa nu lumineze indeajuns de bine camera, iar dumneavoastra va trebui sa folositi si lampi de birou sau de podea. Tineti cont ca lumina este cea mai importanta, iar o intesitate luminoasa mult prea scazuta va duce la probleme de sanatate, in special la problemele ochilor. Cu timpul veti descoperi ca aveti privirea incetosata sau nu veti mai vedea bine la distanta sau apropiere. Asadar, investitia in corpuri de iluminat de calitate este extrem de importanta.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce implică managementul unui condominiu şi de ce sunt cursurile importante?

Read Next

Microsoft Work from home: cea mai bună soluție pentru biroul de acasă!

Most Popular