Cum se poziționează România în prezent în topul vitezelor mondiale la internet fix și mobil

România are o foarte bună reputație în ceea ce privește vitezele conexiunilor de internet fix. Operatorii au investit mult în acest domeniu la nivel național, nu doar în orașele mari, ceea ce se vede în statisticile cu privire la viteza medie de internet. Știrile care arată cât de sus se clasează România în topurile globale nu mai par astăzi deloc surprinzătoare. Clasarea variază destul de mult de la lună la lună, însă cert este că România reușește să se mențină între țările care excelează la capitolul viteze internet fix.

Tehnologia a tot avansat, astfel că toate țările și-au îmbunătățit rețelele pentru acces în mediul online pentru populație și companii. Inclusiv în România, furnizorii de servicii de internet sunt preocupați mereu de upgrade, rețelele de fibră optică de ultimă generație asigurând creșterea performanțelor conexiunilor de internet în bandă largă.

Care este poziția actuală a României în topul Speedtest Global Index al vitezelor mondiale la internet fix și mobil? În raportul cel mai recent, aferent lunii iulie 2020, România ocupă locul al 5-lea. Este o poziție foarte bună, căci vorbim de un clasament global! De altfel, România se află pe cea mai bună poziție a unei țări europene, fiind depășită doar de Singapore, Hong Kong, Tailanda și Coreea de Sud. Viteza medie a conexiunilor Broadband de internet fix în România în luna iulie a fost separe de 167.80 Mbps, potrivit datelor Speedtest.

Cele mai citite articole

Mult mai slab stă țara noastră la partea de conexiuni mobile la internet, unde se pare că viteza medie este mai scăzută decât am crede, raportat la țările din top. La acest capitol, România ocupă locul 45 la nivel mondial, fiind depășită de multe alte țări din regiune. Spre exemplu, Bulgaria ocupă poziția a 9-a, iar Republica Moldova locul 44. Pe primele poziții apar Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud și China. România este în plină dezvoltare a rețelelor 5G, însă acoperirea de acest tip este minimă în prezent, iar cele mai multe dispozitive aflate în uz nu sunt compatibile cu această tehnologie de ultimă generație.

Viteza de internet este foarte importantă pentru experiența utilizatorilor în mediul online. Și nu doar pentru partea de divertisment, ci și pentru activități profesionale sau alte necesități precum plăți online, tranzacții prin internet bankig, trading online etc. La cumpărături online, un utilizator navighează prin multe pagini web ale unui website, iar viteza de încărcare trebuie să fie excelentă pentru ca potențialul client să nu renunțe la sesiunea de shopping.

Experții în găzduire web de la THC, una dintre firmele de top în România în web hosting și servicii web conexe, punctează faptul că magazinele online au nevoie de infrastructură capabilă să ofere performanșe ridicate website-urilor și implicit experiențe plăcute clienților. Conform unui studiu realizat de Kissmetrics, 47% dintre utilizatori se așteaptă ca un website să se încarce în mai puțin de 2 secunde. De asemenea, 40% dintre utilizatori părăsesc site-ul dacă procesul de încărcare durează mai mult de 3 secunde. THC este prima firmă de web hosting din România care a implementat o infrastructură ce cuprinde cei mai mari provideri de internet (RCS & RDS, Telekom, Cogent) și care a instalat linii de fibră optică ce ating viteze de 100 Gbps.

Viteza de încărcare a paginilor web nu este importantă doar pentru utilizatori, ci și pentru motoarele de căutare. Acest element a devenit mai nou factor de ranking pentru Google, conform algoritmilor săi de indexare a resurselor oferite publicului la căutările web.

Cele mai citite articole

Read Previous

Afacerile fast food, un trend pe un val ascendent

Read Next

Top 5 jocuri nemuritoare

Most Popular