Clipele minunate, petrecute alături de cei dragi în concedii, vacanțe și excursii se regăsesc și în amintirile plăcute despre preparatele culinare specifice locurilor vizitate. Dintre toate destinațiile pe unde, probabil, v-au dus pașii, Delta Dunării este, cu siguranță, una dintre cele mai dragi și mai aromate amintiri.
Dacă vrei să readuci farmecul Deltei la voi acasă sau dacă dorești să savurezi o masă pe cinste, ca la cherhana, prepară chifteluțe de pește, simplu de gătit, delicioase și perfecte alături de un vin alb, dobrogean.
Și, dacă ești ocupată și nu ai timp să le prepari la tine în bucătărie, află că Sushi Master livrează și acasă, așa că masa este rezolvată cu un simplu click.
Însă, când vrei să le faci o surpriză celor dragi, și să pregătești chiar tu aceste savuroase preparate din Delta Dunării, avem pentru tine rețeta.
Ingrediente pentru chifteluțe de pește
Pentru chifteluțele de pește îți trebuie, firește, pește. Poți folosi orice pește din Deltă și nu numai, dar, evită scrumbia și sardina, pentru că au oase multe. Alege dintre crap, știucă, novac, șalău, cod sau chiar merluciu.
- 1 kg de file de pește
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 felii de pâine
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare, piper, boia iute
- cimbru uscat
- un praf de nucșoară rasă
- făină pentru modelat
- ulei pentru prăjit
Cum să prepari chifteluțele de pește
Adevărate arome din Delta Dunării, aceste chifteluțe de pește sunt simplu de pregătit celor dragi:
Rețeta
Curăță peștele și elimină oasele. Toacă fileul de pește în bucăți mici. Pune pâinea la înmuiat în apă sau în lapte proaspăt. Toacă, mărunt, verdeața, ceapa și usturoiul și amestecă-le cu bucățile de pește și cu pâinea înmuiată, stoarsă puțin, ca să nu fie prea zemoasă. Adaugă oul, sarea, piperul și ardeiul iute. Dacă poți, folosește-le în varianta proaspăt măcinată, pentru că aroma va fi mai puternică.
Amestecă bine, până obții o pastă omogenă. Modelează chiftelele cu mâna și trece-le prin făină, ca să nu se lipească la prăjire. Alege forma care-ți place, însă, tradițional, chifteluțele de pește sunt mici și rotunde. Dacă vrei să pregătești și chifteluțe marinate, atunci este bine să le modelezi un pic mai mari și mai plate.
Dacă nu ai făină la îndemână sau vrei un preparat mai exotic, poti tăvăli chifteluțele prin susan sau pesmet auriu.
Prăjirea chifteluțelor
Încinge foarte bine, într-o tigaie antiaderentă, ulei de floarea soarelui. Pune chifteluțele cu grijă și prăjește-le uniform, dar, ai grijă să nu le arzi, pentru că peștele se gătește mult mai repede decât celelalte tipuri de carne.
Dacă vrei o variantă mai dietetică, poți găti chiftelele în cuptor, dar, cu aceeași grijă, să nu le usuci prea tare. Adaugă în compoziție și doi cartofi fierți, ca să te asiguri că te vei bucura de chifteluțe pufoase.
Servirea
Savurează delicioasele preparate din pește cu salată verde, cu murături asortate, ceapă murată sau sos proaspăt de roșii. Merge și o mămăligă pripită, fierbinte, în stil pescăresc, sau un piure de cartofi cremos.
Iată o sugestie excelentă pentru un prânz în familie sau pentru o cină alături de prieteni, în amintirea vacanței de vară. Pregătește preparatul acasă sau comandă-l online. Orice variantă alegi, bucură-te de aceste arome din Delta Dunării: chifteluțe de pește, simplu de pregătit celor dragi, delicioase și sănătoase!