Criterii pentru alegerea modelului potrivit de laptop

Alegerea modelului potrivit de laptop este una subiectivă, pentru că totul ține de preferințele tale, de modul în care vei utiliza dispozitivul și, desigur, de bugetul de care dispui. Evident, există și criterii obiective de care trebuie să ții cont înainte să iei o decizie, pentru că achiziționarea unui laptop este o investiție importantă, care trebuie făcută pe termen lung. 

De aceea, ar fi bine să te asiguri că te vei putea bucura cât mai mult timp de noul tău gadget și că vei putea lucra pe el exact așa cum îți dorești. Îți prezentăm în continuare care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont, pentru că specificațiile unui laptop sunt esențiale și ele fac diferența.

Procesorul

Procesorul reprezintă componenta cea mai importantă a unui laptop și totodată este cea care determină cât de rapid și de performant este gadgetul. Astfel, poți alege un model mai accesibil, cu un procesor mai puțin rapid, dacă vrei să folosești laptopul doar pentru cursuri online, vizionare de filme și navigare pe internet. 

În schimb, dacă vrei un laptop bun pentru gaming sau unul potrivit pentru proiecte grafice elaborate, îți recomandăm să alegi din oferta de laptopuri Dell un model cu procesor Intel Core i7 de generația a 10-a.

Memoria

Cele mai citite articole

Memoria RAM a unui laptop este cea care dictează modul în care se comportă dispozitivul atunci când trebuie să rulezi simultan mai multe aplicații. Prin urmare, dacă ai nevoie de laptop pe care lucrezi la proiecte de serviciu, cu siguranță îți trebuie un model cu memorie cât mai bună. Dar ce înseamnă asta? Îți recomandăm să alegi un laptop cu cel puțin 8GB de RAM, deși ideal ar fi unul cu 16GB de RAM.

Spațiul de stocare

Dacă trebuie să salvezi pe laptop diferite proiecte mai complexe și să transferi rapid date, atunci ai nevoie de un model cu spațiu de stocare generos. Alege unul cu memorie internă de 1TB pe SSD, ca să te poți bucura de tot ce are de oferit un laptop performant și rapid. 

În cazul în care nu vei folosi dispozitivul pentru taskuri foarte solicitante și nu ai nevoie de un spațiu mare de stocare, poți cumpăra și un model cu doar 256GB. Ai grijă, totuși, ca indiferent de spațiul disponibil, stocarea să se facă și pe SSD, nu doar pe hard-disk, pentru că astfel laptopul va fi mai rapid.

Prin urmare, înainte să alegi un anumit model de laptop, gândește-te bine care sunt specificațiile de care ai nevoie și pentru ce anume îl vei folosi. În acest fel, decizia va fi mult mai ușoară și nu vei avea surpriza să investești într-un dispozitiv care să nu fie potrivit cu necesitățile tale.

Cele mai citite articole

Read Previous

5 obiceiuri care dublează viața mașinii tale

Read Next

Cum asortezi accesoriile cu ținuta: 5 reguli simple

Most Popular