3 lucruri esențiale de care să ții cont când alegi patul din dormitor

Dintre toate camerele casei tale, dormitorul ar trebui să reprezinte oaza ta de liniște. Ai nevoie de un spațiu primitor, care să îți ofere de fiecare dată o stare de spirit bună, relaxare deplină și odihnă perfectă.

Pentru a obține acest efect în dormitor, este important atât designul interior, prin culorile și materialele folosite, cât mai ales patul pe care îl alegi. Acesta este o investiție majoră, așa că decizia finală ar fi bine să fie cea potrivită pentru tine și nevoile tale.

Iată de ce aspecte este indicat să ții cont când alegi patul pentru dormitor!

1. Dimensiunile

Când decizi să cumperi un pat, dimensiunile reprezintă cel mai importat factor la care trebuie să fii atent(ă). Este vorba atât despre mărimea propriu-zisă a patului, cât și despre spațiul disponibil în dormitor.

De aceea, soluția ideală este să ții cont de proporții. Un pat prea mare într-o cameră mică va crea o senzație de sufocare, în timp ce un pat prea mic, raportat la cameră, va crea sentimentul inconfortabil de gol sau de lipsă.

Dacă în jurul patului rămâne suficient spațiu pentru a trece fără dificultăți și pentru a depozita și alte piese de mobilier, știi că ai luat decizia corectă.

În plus, dimensiunile patului trebuie să fie raportate și la numărul de persoane care îl vor folosi, precum și la statura, vârsta, greutatea și înălțimea acestora. Sună complicat, nu-i așa?

Ei, bine, lucrurile sunt mult mai simple decât par. Dacă ai nevoie de un pat pentru tine și partener, vezi mai multe paturi matrimoniale și alege unul suficient de spațios pentru cel mai înalt sau corpolent dintre voi doi. Pentru ca un pat să fie confortabil, trebuie să puteți întinde cu lejeritate mâinile în toate direcțiile, iar picioarele să rămână pe saltea, indiferent de poziția în care dormiți.

În cazul în care unul dintre voi obișnuiește să aibă un somn agitat, ar fi indicat să vă orientați către un pat suficient de încăpător, care să asigure confortul amândurora.

Cele mai citite articole

Cu alte cuvinte, pentru confort maxim și un somn odihnitor, alegeți mereu cel mai mare pat care respectă proporțiile dormitorului, fără să creeze un efect vizual neplăcut.

2. Salteaua

Pe lângă patul propriu-zis, este nevoie să acorzi o atenție deosebită saltelei. Unele paturi vin la pachet cu o saltea standard, în timp ce altele oferă doar un cadru, ce va fi umplut ulterior cu un produs ales de tine.

Dacă ai un somn agitat sau anumite probleme de sănătate la nivelul coloanei vertebrale, cel mai bine este să alegi o saltea specială, care să îți susțină oasele și musculatura.

Chiar și atunci când nu suferi de nicio afecțiune și nu ai dureri lombare sau cervicale, specialiștii recomandă să cumperi o saltea de calitate, în mai multe straturi. Fie că alegi una pe bază de arcuri sau una pe bază de spumă „cu memorie”, asigură-te că o testezi înainte și că trupul tău se relaxează complet atunci când stai întins(ă).

Totodată, alegerea consistenței saltelei este și ea importantă. Unele persoane preferă să doarmă pe o saltea foarte moale, în timp ce altele adoră o suprafață ceva mai dură. Alege în funcție de confortul personal!

3. Designul patului

Odată ce ai luat în calcul factorii esențiali de mai sus, te poți concentra și asupra factorului estetic. Designul patului poate varia, în funcție de materialele folosite și de modelele abordate de diferite branduri.

Astfel, poți cumpăra un pat modern, cu un cadru din lemn deschis la culoare sau din PAL, un pat elegant, cu ornamente din lemn roșcat sau maro închis, precum și un pat simplu, minimalist, cu un cadru din metal.

De asemenea, unele paturi sunt prevăzute și cu spații pentru depozitare, cel mai des poziționate sub saltea. Acestea pot avea sertare sau pot fi accesate prin ridicarea saltelei. Dacă ai un dormitor destul de mic, un astfel de pat poate fi o idee excelentă!

Acestea fiind spuse, înainte să cumperi un pat pentru dormitorul tău, ține cont de faptul că acesta reprezintă o investiție pe termen lung. Alege un produs de calitate, potrivit nevoilor tale, care să îți ofere confort, odihnă și un design pe gustul tău!

Cele mai citite articole

Read Previous

Păstrarea igienei într-o instituție sau clădire de birouri: Reguli de bază care trebuie respectate

Read Next

Analiza concurenței: Soluții pentru o imagine clară asupra unui domeniu de business

Most Popular