Ce decorațiuni de perete alegi pentru locuință?

Tocmai ți-ai cumpărat o casă și nu știi prea bine ce decorațiuni de perete să alegi pentru a crea o atmosferă foarte primitoare?

Tablourile, decorațiuni mereu la modă pentru casa ta!

Evident, dacă nu ești foarte bogat, poți atârna în loc de tablouri originale ale unor pictori clasici sau contemporani, diferite reproduceri după picturile care îți plac, fie ele ale unor artiști celebri sau mai puțin faimoși. Internetul este o sursă nesfârșită de inspirație în acest sens, Poți avea în acest fel o adevărată galerie a frumosului, dacă le asamblezi cu pricepere pe perete. Înrămate sau fără rame, aceste tablouri/reproduceri după tablouri pot da personalitate casei tale și îți vor umple sufletul de bucurie cînd le vei privi.

Tablourile par a fi cel mai obișnuit mod de a decora un perete gol într-o camera. Metoda a fost dovedită de-a lungul multor generații și funcționează extrem de bine, după cum știm cu toții. Surprinzător, nu a devenit deloc desuetă nici în 2021. Această metodă va particulariza fiecare locuință, fie ea casă la curte, garsonieră ori apartament la bloc.

Specialiștii în design interior ne sfătuiesc totuși ca să nu pornim în decorarea pereților neapărat de la tematica tabloului, nici de la culorile predominante, ci mai degrabă de la dimensiunile imaginii.

O metodă modernă de efect este plasarea unuia sau a două dintre cele mai mari tablouri în centrul peretelui și mai apoi umplerea spațiului din jurul lor cu niște tablouri mai mici, poziționate simetric. Un astfel de aranjament va atrage cu siguranță atenția, de aceea trebuie acordată o atenție maximă selectării imaginii principale (aflate în mijlocul peretelui). Pot fi aranjate în același mod și posterele (spre exemplu în camera unui adolescent).

Ceasul de perete, obiect de decor care poate anima spațiul casei tale!

La fel de important în decorarea locuinței ca și tablourile, un ceas de perete inteligent ales poate fi chiar punctul culminant al decorării unei încăperi.

Ceasurile de perete sunt versatile și pot fi amplasate în fiecare cameră a casei (inclusiv în hol sau baie!), iar acum poți alege dintre cele modelele cele mai îndrăznețe ca dimensiuni, materiale și nuanțe coloristice.

Sigur vei găsi și tu măcar un model în perfectă armonie cu decorul casei tale celei noi.

Camera de zi este una dintre acele spații dintr-o locuință unde putem să ne punem imaginația la lucru fără nicio barieră. Iar când vine vorba de decorarea cu ceas a sufrageriei, opțiunile sunt diverse.

Pentru această cameră din casă, livingul, ar fi bine ca modelul ceasului de perete ales să fie în armonie cu decorul livingului respectiv. Echilibrul trebuie să primeze întotdeauna: optează așadar pentru un ceas foarte simplu, dacă amenajarea este modernă sau pentru un orologiu de perete cu mai multe ornamente, dacă stilul este unul clasic. În caz contrar, ceasul se va potrivi “ca nuca-n perete” și nu ți-ai dori asta, nu-i așa?

Cele mai citite articole

Motive pentru care merită ca să investești într-un ceas de perete funcțional?

  • cu greu vei întârzia la job sau la o întâlnire;
  • prezența ceasului de perete va aduce multă personalitatea în decorarea camerei;
  • ceasul de perete este un accesoriu atemporal, nu se demodează niciodată;
  • unele modele de ceasuri de perete sunt extrem de valoroase încât reprezintă adevărate obiecte de artă (la fel ca tablourile);
  • unele modele de ceasuri de perete sunt pot fi primite moștenire de la rude apropiate (părinți, bunici, mătuși), purtând astfel o valoare sentimentală incontestabilă.

Cum alegi un ceas de perete potrivit?

Acordă atenție proporțiilor ceasului de perete și locului unde va fi amplasat. Este esențial ca să te gândești la raportul dintre acestea. Spațiile mari necesită, evident, un ceas mai impresionant ca dimensiuni, mai puternic ca prezență vizuală, decât o încăpere mică, unde și ceasul ar trebui să fie ceva mai mic, să nu acopere o mare suprafață prea mare din peretele respectiv.

Dacă optezi pentru unul dintre modelele vechi de ceasuri, precum ar fi un ceas cu cuc sau o pendulă de perete, verifică cu atenție inclusiv dacă peretele este suficient de robust pentru a-l ține și dacă el va fi pus așa cum trebuie în valoare (pentru că în multe cazuri va fi obiectul de decor cel mai important din respectiva cameră!).

Stilul și funcționalitatea ceasului de perete ar trebui ca să meargă mână în mână!

Stilul ceasului contează, dar și funcționalitatea acestuia.

Alocă ceva timp să te gândești la rolul pe care îl va juca. Nimeni nu vrea un ceas de perete care să nu funcționeze corect sau unul care este doar un obiect decorativ 100% (simbolic). Cel mai bine este să găsești un un model de calitate care să arate ora cu precizie, dar care să aibă în același timp și un design special care să dea farmec încăperii unde este pus.

În prezent, ceasurile de perete pot fi fabricate din diferite tipuri de materiale: lemn, oțel, sticlă, fier forjat, plastic. Mai nou sunt în vogă și anumite ceasuri realizate materiale reciclabile. Înainte de a-l alege, stabilește ce tip de ceas de perete se potrivește cel mai bine cu ideile tale de decorare a spațiului unde îl vei așeza.

Materialele din care sunt fabricate ceasurile utilizate în decorarea pereților

Ceasurile de perete din lemn sunt atemporale și se potrivesc cu orice spațiu, de la cel mai tradițional la cel mai ultramodern.

Ceasurile de perete din plastic și oțel, având o amprentă mai actuală, se potrivesc bine în medii mai contemporane, mai futuriste.

Ceasurile de perete din sticlă sunt în trend acum și din acest motiv apar integrate cu mult succes de către designerii de pretutindeni în proiecte de amenajări interioare care au o amprentă elegantă, concomitent simplă și rafinată.

Indiferent dacă în acest moment cauți anumite reproduceri după tablouri sau ceasuri de perete pentru a-ți decora locuința poți cumpara online de pe shopeo.ro la prețuri avantajoase tot ceea ce îți dorești!

Cele mai citite articole

Read Previous

Importanța optimizării SEO pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor în mediul online

Read Next

Calităţile şi timpul de execuţie al construcţiilor de case pe structură metalică

Most Popular