Dietă ușoară, sănătoasă și cu rezultate garantate – top alimente de consumat la dietă!

Există o varietate de diete, fiecare dintre acestea oferindu-ne promisiunea unor kilograme pierdute în timp record. Cu toate acestea, atunci când vrem să slăbim, putem să consumăm oricare dintre alimentele următoare, fără să ținem o dietă anume. Desigur, păstrând anumite proporții și urmând un program de masă corespunzător (3 mese principale, 2 secundare, fără mâncat după ora 18-19), sunt șanse mari de a ne menține silueta și fără diete.

Este important să mestecam foarte bine mâncarea, să stăm așezați la masă, să nu mâncăm în grabă, iar porțiile să fie mici spre medii. De asemenea, combinațiile “fatale” (precum, alimente prăjite + dulciuri) trebuie să dispară din alimentația noastră. Un ritm de viață echilibrat, alimente super sănătoase, multă mișcare și un tonus pozitiv – acestea sunt ingredientele care ne ajută să slăbim fără să urmăm diete drastice.

Super alimente pentru o dietă ușoară și la îndemâna tuturor!

Cele mai citite articole

De foarte multe ori ne îndreptăm atenția către acele alimente și preparate care sunt mult mai rapid de pregătit, uitând că pentru a le prepara repede folosim ulei în exces. Mâncărurile de calitate pot fi pregătite la cuptor sau prin fierbere, păstrându-și nealterate în acest fel proprietățile. Iată câteva dintre alimentele pe care te poți baza atât în diete, cât și atunci când vrei să mânaci sănătos:

  • Ouăle – îți oferă o senzație de sațietate de-a lungul zilei atunci când sunt consumate la micul dejun. În mod normal, o porție de ouă oferă avantaje organismului pentru un interval de până la 36 de ore. Omletă, poșate sau jumări, ouăle sunt excelente pentru alimentația noastră, atât timp cât nu sunt consumate în exces.
  • Somonul sălbatic – este un excelent furnizor de Omega 3 (grăsime sănătoasă), nutrienți și proteine de calitate. Dat la cuptor, cu o mică porție de spanac verde sau o salată de legume, somonul nu doar că ne oferă un gust excepțional, dar este un element important în orice dietă sănătoasă. Le fel de bine primiți de organism sunt și păstrăvul, tonul, sardinele, macroul și heringul.
  • Pieptul de pui și carnea slabă de vită – atât timp cât este vorba despre carne obținută de la animale care trăiesc în mod liber, într-un mediu natural, cu siguranță că aceasta va fi utilă în dieta ta. Cele două tipuri de carne nu conțin un nivel ridicat de grăsimi și sunt bogate în proteine.

Lista conține și cartofi fierți, legume (fasole, broccoli, conopidă, varză și linte), brânzică de vacă, avocado, ulei de cocos și grapefruit. Completează lista cu sport și mișcare în fiecare zi, iar rezultatele tale se vor vedea imediat. Asigură-i organismului posibilitatea de a derula în bune condiții procesul de procesare a alimentelor (nu mai consuma nimic după ora 18-19, ideal ar fi înainte de acest interval) și o să ai o silueta de invidiat!

Sursă: vsichki-recepti.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Caracteristicile şi avantajele unui prescontainer

Read Next

5 lucruri de care să ții cont când alegi următoarea destinație de vacanță

Most Popular