5 obiective turistice pe care să le vizitezi dacă ajungi la Londra

Ai nevoie de o pauză de la stresul cotidian? Ce-ar fi să pleci într-o vacanță, într-una dintre cele mai frumoase capitale europene? Ia-ți un bilet de avion din Londra către România, fă-ți bagajele și descoperă cel mai important centru cultural al Regatului Unit. Aici te așteaptă muzee interesante și inedite, clădiri cu o arhitectură impresionantă, monumente impozante precum și o mulțime de parcuri atractive. Iată principalele obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Londra!

  1. Palatul Buckingham 

Printre cele mai râvnite obiective turistice ale Londrei se numără Palatul Buckingham. 

Cu siguranță ai auzit de el, acesta fiind reședința Casei Regale a Marii Britanii, dar știai că a fost deschis pentru prima dată publicului în 1993? Încă de la intrare te vor întâmpina scările impunătoare mărginite de balustrade ornamentate din bronz. În interiorul palatului vei putea admira culorile absolut superbe din Camera Tronului și vei descoperi scaunele folosite la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în anul 1953. Nu în ultimul rând, aici te așteaptă o colecție de tablouri care-ți vor tăia răsuflarea, adevărate opere de artă care poartă semnăturile pictorilor celebri printre care Rembrandt, Rubens și alții.

  1. Museum of London 

Ești adeptul conceptului de călătorii pe care americanii îl numesc ”on a budget”? Ei bine, trebuie să știi că în Londra există și atracții turistice pe care le poți vizita gratuit. Unul dintre ele este Museum of London, situat foarte aproape de Catedrala Saint Paul. Despre acest muzeu se spune că adăpostește una dintre cele mai mari colecții de istorie urbană din întreaga lume, numărând șase milioane de exponate! 

  1. Trafalgar Square

Cele mai citite articole

Rămânem în registrul obiectivelor turistice care pot fi vizitate gratuit și menționăm în topul nostru Trafalgar Square, cea mai cunoscută piață din Londra și locul în care poate fi admirată Coloana lui Nelson. Monumentul, nu foarte cunoscut, ce-i drept, a fost ridicat în cinstea eroilor din lupa de la Trafalgar care a avut loc în 1805. De asemenea, nu ar trebui să ratezi în plimbarea ta nici Fântânile și nici statuia regelui George al IV-lea. 

  1. Madame Tussauds 

Un alt obiectiv turistic care își atrage vizitatorii ca un magnet este muzeul figurilor de ceară din Londra. Deși, grație faimei de care se bucură, muzeul Madame Tussauds nu mai are nevoie de nicio prezentare, totuși sunt câteva detalii pe care ar trebui să le știi înainte să-i calci pragul. În primul rând, programul cu publicul începe zilnic la 9:30 și se încheie la 17:30; totuși, în perioadele foarte aglomerate, dar adesea și pe durata verii, ultima intrare se face la ora 18:00. Vrei un pont util? Achiziționează un bilete all inclusive care costă 40 de lire pentru adulți și 30 de lire pentru copii și ai acces imediat la acest obiectiv turistic, indiferent dacă este coadă!

  1. Tower Bridge

Un adevărat simbol al Londrei, Tower Bridge este podul amplasat deasupra Tamisei. Acesta face legătura dintre partea de nord a orașului și partea de sud și are un design absolut fascinant. Podul are nici mai mult, nici mai puțin de 244 de metri și o înălțime de 64 de metri, iar cele două părți basculante ale sale cântăresc 1000 de tone fiecare! 

Pe lângă dimensiunile impunătoare și designul aparte, cu siguranță un alt detaliu care te va impresiona este podeaua din sticlă, lungă de 11 metri.

Punem pariu că Londra este următoarea ta destinație de vacanță!

Cele mai citite articole

Read Previous

5 lucruri de care să ții cont când alegi următoarea destinație de vacanță

Read Next

Ce este marketingul online şi de ce optează din ce în ce mai multe persoane pentru aceste cursuri?

Most Popular