Calităţile şi timpul de execuţie al construcţiilor de case pe structură metalică

Există la momentul actual două tipuri de construcţii de case pe structură metalică, cele prefabricate şi construcţiile pe structură metalică uşoară. În funcţie de buget şi de preferinţe, clienţii pot alege din cele două variante de construcţii de case pe structură metalică.

Caracteristicile fiecărui tip de construcţii case pe structură metalică

Fiecare tip de casă pe structură metalică are propriile caracteristici, incluzând:

·  structură metalică asamblată din prefabricate, cea mai rapidă şi mai eficientă metodă de construcţie. Aceste case metalice sunt construite pe baza unui proiect standard, lucru ce poate reduce costurile, dar şi timpul de execuţie. Practic, odată întărită fundaţia, componentele prefabricate sunt transportate pe şantier şi se trece la montajul acestora. o casă prefabricata pe structură metalică, însă, nu va permite personalizarea dimensiunilor şi atribuirea rolurilor încăperilor;

·  structură metalică uşoară, o opţiune ce permite personalizarea tuturor elementelor legate de investiții, precum şi adaptarea proiectului în funcţie de cerinţele clienţilor, precum şi alegerea materialelor potrivite. Spre deosebire de varianta construcţiilor pe structură metalică din prefabricate, structură metalică uşoară necesită o perioadă de timp mai îndelungată de realizare a lucrărilor.

Avantajele construcţiilor de case pe structură metalică

Construcţiile de case pe structură metalică sunt foarte avantajoase pentru beneficiarii acestor investiţii, punându-se accent pe:

Cele mai citite articole

·  timpul de instalare rapid, un avantaj foarte important. Din momentul demarării lucrărilor, proprietarii se pot muta în noua casă în 4 săptămâni şi mai puţin, comparativ cu casele din zidărie a căror etapă de execuţie poate dura până la 10 luni în funcţie de dimensiuni;

·  costuri mici, un beneficiu de care cu siguranţă ţin cont români. Casele pe structură metalică sunt mai ieftine decât cele din zidarie, pe structura de beton sau de lemn, având un timp de execuţie mai scurt, iar fierul fiind mai ieftin;

·  durabilitate şi flexibilitate, un avantaj care se vede în timp. Structurile metalice pot rezista un timp îndelungat fără prea multe intervenţii, fiind realizate din materiale flexibile, care nu sunt afectate de cutremure şi conferă un grad de siguranţă mărit;

·  varietatea modelelor, o caracteristică reprezentată de maleabilitate şi de posibilitatea de modelare a fierului, care poate lua orice aspect.

Timpul mediu de execuţie al caselor pe structură metalică

Casele pe structură metalică au un timp de execuţie scurt, care însă variază de la un caz la altul şi este influenţat de dimensiune, de materiale şi de tipul construcţiei pentru care proprietarii vor opta. Spre exemplu, pereţii din panouri sandwich vor fi mult mai uşor de executat decât pereţii din plăci OSB izolate cu vată bazaltică.

Realizarea construcţiei de case pe structură metalică are un termen de execuţie cuprins între 4 şi 10 săptămâni, însă acest termen se poate extinde, în funcţie de particularităţile proiectului. Pentru a cunoaşte exact termenul de predare al lucrărilor, clienţii trebuie să ia legătura direct cu o firmă de construcţii, care va analiza proiectul şi condiţiile de pe şantier şi vor spune cu exactitate în cât timp va fi finalizată casă.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce decorațiuni de perete alegi pentru locuință?

Read Next

Crezi ca unele reparatii auto pot fi facute pe cont propriu?

Most Popular