De ce se balonează copiii și cum poți evita balonarea?

Bebeluşul tău plânge des şi strânge picioruşele? Copilul tău se vaita de dureri de burtica? Cel mai posibil să fie balonat. Balonarea la copiii mici precum sugarii este datorată faptului că intestinele acestora sunt mult mai sensibile şi cauzează deseori gaze supărătoare denumite şi colici ale sugarului. La copiii mai mari însă, durerile de burtica sunt asociate des cu balonarea; fie din cauza unui aliment ce a provocat asta sau fie din alte cauze medicale. Tot ce ai de făcut este să consulţi medicul copilului şi vei afla care este cauza posibilă. Este foarte important să previi balonarea la copii și noi îți oferim mai multe sfaturi utile în acest sens.

Gazele sunt adesea o pacoste extrem de comună la copiii mici și mai mari.

Care sunt cauzele balonării la copii?

La nou-născuți și copii mici, colicile sunt adesea o problemă extrem de comună, alarmând mulți părinți. Deși este adevărat că toți bebelușii plâng (devine singura modalitate prin care trebuie să-și comunice nevoile), atunci când au colici, plânsul începe brusc și fără niciun motiv aparent. Pentru mai multe informații, citește mai multe aici.

Nu este o boală sau un diagnostic medical balonarea la copii, ci un termen general pentru plâns excesiv la copii, care altfel ar fi sănătoși. Aceasta înseamnă că medicii tind, de obicei, să diagnosticheze prezența crampelor din copilărie atunci când copilul plânge cel puțin trei ore pe zi şi apare cel puțin trei zile pe săptămână plus că persistă timp cel puțin trei săptămâni la rând.

Cele mai citite articole

Din fericire, balonarea la copii nu durează o veșnicie. De fapt, deși majoritatea episoadelor încep atunci când copilul are între 2 și 3 săptămâni (puțin mai târziu dacă este prematur), de obicei atinge vârfuri în jurul a 6-7 săptămâni, apoi începe să scadă între săptămânile 10 și 12. Astfel, în jurul vârstei de 3 luni, sau puțin mai târziu, când copilul este prematur, majoritatea copiilor cu colici par să fie vindecați în mod miraculos.

Când copilul este mai mare, durerea de gaz tinde să aibă alte cauze. După cum e menționat, a avea gaze intestinale este absolut comun și de zi cu zi. Indiferent de câți ani avem, eliminăm râgâind sau prin altă cale de ieşire… Cu toate acestea, atunci când gazul nu trece ușor sau nu poate fi expulzat în mod normal, este atunci când apare durerea, precum și stomac deranjat, crampe abdominale și acea umflare incomodă și enervantă denumită şi balonare.

Ce poți face pentru a veni în ajutorul copilului tău?

În general, deși alimentele sunt adesea de vină pentru copiii care au gaze, unele alimente nu ar trebui restricționate în dieta copilului decât dacă au fost indicate de medicul pediatru. Uneori este posibil să ajuţi la tratarea durerii de gaze urmând câteva dintre instrucțiunile de mai jos:

Evitarea acestor alimente despre care suntem siguri că provoacă balonare:

  • Evitarea băuturilor carbogazoase.
  • Evitarea sucurilor de fructe bogate în sorbitol (cum ar fi sucul de pere, merele, prunele și strugurii).
  • Evitarea alimentelor care au îndulcitori artificiali, cum ar fi dulciurile, guma și băuturile fără zahăr.
  • Dacă ai intoleranță la lactoză, optează pentru băuturi vegetale, mai degrabă decât lapte de vacă care provoacă gaze şi balonare de asemenea.

Respectarea acestor recomandări poate ameliora simptomele deranjante şi poţi ajuta copilul să scape de balonare.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cele mai profitabile afaceri în 2021

Read Next

Ce este hipnoză regresivă şi cum funcţionează ea?

Most Popular