Cum se prepară CORECT pastele Barilla

Vom începe prin a vă împărtăși metoda perfectă de a fierbe pastele. Timpul de fierbere este în general între 5 și 12 minute iar el variază în funcție de tipul de paste ales.

Iată care sunt pașii: 

  1. Se umple o oală cu apă și se pune la fiert la foc mare.
  2. Se adaugă sare, aproximativ 7 g la 1 L de apă. Sarea se adaugă când apa a atins temperatura de fierbere. Abia după ce sarea s-a dizolvat și apa fierbe bine, se adaugă și pastele. Timpul de fierbere pentru fiecare tip de paste este înscris pe pachet. Din momentul în care pastele au fost adăugate în apă, se amestecă în mod constant până la terminarea procesului de fierbere. Înainte să fie scoase, pastele se gustă pentru a se verifica consistența lor, după care se strecoară.
  3.  Dacă preferi paste al dente, se lasă la fiert cât este înscris pe cutie. Dacă preferi paste mai moi, se lasă în plus încă un minut sau două.   

Înainte de fierbere, 85 de g de paste reprezintă o cantitate suficientă pentru o porție pentru o singură persoană.

Adăugarea de ulei în apă nu este un lucru recomandat. Asta ar face ca pestele să fie mult mai alunecoase, iar ele nu se mai amesteca cum trebuie cu sosul pe care îl vei prepara special pentru ele.

Cantitatea de apă care ar trebui folosită pentru fierberea pastelor este de un l la 100 de g de paste. Este bine să folosești o oală destul de mare pentru a adăuga o cantitate suficientă de apă.

Calitatea pastelor este importantă de aceea vă recomandăm paste Barilla aduse din Italia. În ceea ce privește ordinea de preparare, întâi se prepară sosul și după aceea pastele, nu invers. Motivul este evident: sosul are nevoie de timp pentru a se amesteca miresmele.

Cele mai citite articole

Nu se adaugă condimente, cum ar fi oregano sau frunze de dafin, direct în apa în care se fierb pastele. Toate aceste condimente se vor adăuga în sosul ce va însoți pastele, după ce acestea au fost scoase pe o farfurie și uscate.

Pastele trebuie să fiarbă la foc mare iar de amestecat se amestecă cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească între ele. Nu se recomandă fierberea pastelor cu capacul pus peste oală.

Citește și – Beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate 

Pentru a verifica dacă s-au fiert pastele, acestea nu trebuie gustate încontinuu, ci abia la sfârșit, după timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Abia atunci, dacă se constată că nu au fiert destul, se pot lăsa încă unul sau două minute În plus. Când se scot pastele pentru a se scurge, nu se adaugă apă rece peste ele. Se amestecă imediat cu sosul.

Aproape toate sosurile se potrivesc la aproape toate tipurile de paste, dar există și potriviri perfecte. Cea mai bună metodă de a găsi sosul potrivit pentru fiecare tip de paste este să experimentăm diversele combinații.

Folosirea de paste Barilla aduse din Italia este recomandat să fie  însoțită de sosuri italienești, care pot fi cumpărate din SuperMercato sau magazine italiene specifice, dar ele pot fi pregătite și conform rețetelor tradiționale.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce este hipnoză regresivă şi cum funcţionează ea?

Read Next

Ghid util de economisire. Te ajuta sa platesti datoriile!

Most Popular