4 beneficii ale vopselei de păr fără amoniac

Pe măsură ce devenim mai conștienți de efectele nocive pe care unele dintre ingredientele incluse în produsele cosmetice pe care le folosim le pot avea asupra sănătății noastre, dar și asupra mediului înconjurător, tindem să ne punem mai multe întrebări atunci când ajungem la raft, iar subiectul vopselei fără amoniac, în special, a devenit unul dintre cele mai discutate în ultimii 3-4 ani. Să optezi pentru o vopsea de păr fără amoniac a devenit un trend în industria de frumusețe, este un gest cool să folosești o astfel de vopsea. 

Datorită popularității sale, multe braduri de cosmetice au adaptat vopselele de păr din portofoliul lor pentru a răspunde cerințelor pieței. Dar piața a început să se satureze, astfel încât azi nu mai este de ajuns să vinzi vopsea fără amoniac. Clientul vrea un extra beneficiu. Ce-ai spune să mergi un pas mai departe să și să încerci o vopsea de păr naturală, fără amoniac care, în plus, nu conține parabeni, rezorcină sau urme de nichel?

Dar înainte de toate, haide să vedem cât este mit și cât este adevăr în concepția noastră despre vopseaua de păr fără amoniac.

  1. Păr cu aspect natural

În primul rând, este important să înțelegi că majoritatea vopselelor de păr fără amoniac de pe piață nu se mențin pentru o perioadă la fel de lungă precum vopseaua cu amoniac. Este, însă, adevărat că vopseaua de păr fără amoniac nu este potrivită dacă îți dorești să îți schimbi complet nunta părului. Stiliștii recomandă, însă să optezi penru acest tip de vopsea atunci când te vopsești pentru prima oară. La fel de potrivit este să folosești vopsea fără amoniac dacă ai părul alb sau dacă pur și simplu îți dorești să dai părului o strălucire naturală și să îi accentuezi și intensifici nuanța.

  1. Păr mai sănătos

Conform studiilor desfășurate de-a lungul anilor, amoniacul provoacă simptome precum iritații ale ochilor, nasului și gâtului și unele probleme respiratorii. Chiar dacă în majoritatea cazurilor nu se ajunge la efecte grave, iar părul și scapul tău nu au reacții adverse la vopseaua de păr cu amoniac, asta se datorează faptului că atât scalpul, cât și părul tău s-au obișnuit cu acest ingredient, dar efectele acestuia se văd în timp – păr degradat, uscat, fragil și tern. Prin comparație, vopseaua de păr fără amoniac este blândă cu părul și scaplul, de aceea acest tip de vopsea este perfect pentru persoanele cu pielea sensibilă, care se irită ușor sau persoanelor al căror păr a fost afectat de vopsiri repetate sau excesive.

  1. Păr cu o strălucire naturală

Cele mai citite articole

Pe lângă faptul că nu mai folosești vopsea de păr ce are în compoziție ingrediente iritante pentru zona sensibilă a scalpului, îți vei răsfața părul cu ingrediente hrănitoare, calmante și hidratante, păstrând atât sănătatea acestuia, cât și a scalpului. Iar un păr sănătos este un păr strălucitor.

Vopseaua de păr NOAH este o vopsea de păr permanentă fără amoniac, naturală, în culori subtile, strălucitoare și calde, este ușor de folosit, nu păstează și este potrivită pentru pielea sensibilă a scalpului. Fiecare vopsea de păr NOAH conține ingrediente naturale, pe bază de ulei organic din semințe de in, cu proteine de grâu și orez din agricultură biologică, ce conferă părului nuanța dorită, acoperind părul alb încă de la prima aplicare. Formula sa testată dermatologic te ajută să ajungi la culoarea dorită în condiții de siguranță, este ușor de folosit și este potrivită pentru pielea delicată.

  1. Păr hidratat

Poate că ceea ce este cel mai atractiv la un păr vopsit cu vopsea fără amoniac este elasticitatea și textura plină a firului de păr. Părul este suplu și mătăsos pentru că, în lipsa amoniacului, își păstrează hidratarea. Amoniacul rupe foliculii firului de păr, ce înseamnă că echilibrul hidratant al părului este dat peste cap. Apa pe care firul de păr o înmagazinează și o menține cu ajutorul colagenului, se evaporă mai repede, împreună cu vitaminele și mineralele de care are nevoie ca să fie sănătos.

  1. Adio mirosuri chimice iritante

Vopseaua de păr fără amoniac este inodoră, astfel nu va mai trebuie să te îngrijorezi din cauza mirosului puternic de amoniac pe care unele produse îl emană. Astfel, vopsirea părului devine un moment de răsfăț atât pentru tine, cât și pentru simțurile tale.

Cele mai multe persoane nu se întorc la vopseaua cu amoniac o dată ce au încercat o vopsea de păr fără amoniac. Însă, în final totul se rezumă la ceea ce îți dorești de la părul tău, un look nou sau o culoare naturală, strălucitoare?

Cele mai citite articole

Read Previous

Revenirea la birou în condiții de siguranța: 5 măsuri

Read Next

5 idei de cărți pentru pasionații de istorie și subiecte controversate

Most Popular