Hemoroizii, sunt vene umflate în anus și rect inferior, similare venelor varicoase. Hemoroizii se pot dezvolta în interiorul rectului (hemoroizi interni) sau sub pielea din jurul anusului (hemoroizi externi).
Aproape trei din patru adulți vor avea hemoroizi din când în când.
Din fericire, există opțiuni eficiente pentru tratarea hemoroizilor. Mulți oameni primesc ajutor cu tratamente la domiciliu și schimbări ale stilului de viață. Alege cea mai bună crema pentru hemoroizi așa cum este Hemorelax atunci când vrei să tratezi rapid aceste probleme de sănătate.
Simptome
Semnele și simptomele hemoroizilor depind de obicei de tipul de hemoroizi.
Hemoroizi externi – formațiunile sunt situate sub pielea din jurul anusului. Iată câteva dintre posibilele semne și simptome:
- Mâncărime sau iritație în zona anală
- Durere sau disconfort
- Umflarea în jurul anusului
- Sângerare
Hemoroizi interni
Hemoroizii interni se găsesc în interiorul rectului. În general, ei nu pot fi văzuţi sau simţiţi și rareori provoacă disconfort. Dar efortul său iritarea la evacuarea intestinelor poate provoca:
- Sângerare nedureroasă în timpul mișcărilor intestinului. Este posibil să observi cantități mici de sânge roșu aprins pe hârtie igienică sau pe toaletă.
- Un hemoroid care împinge prin deschiderea anală (hemoroizi prolaps sau proeminent), provocând durere și iritație.
Hemoroizi trombozați
Dacă sângele se acumulează într-un hemoroid extern și formează un cheag (tromb), poate provoca:
- Durere severă
- Umflătură
- Inflamare
- Un nod tare lângă anus
Cauze
Venele din jurul anusului tind să se întindă din cauza presiunii și pot ieși în evidență sau se pot umfla. Hemoroizii se pot dezvolta printr-o creștere a presiunii în rect din mai multe cauze:
- Efortul de evacuare a intestinelor
- Statul pentru perioade lungi de timp pe toaletă
- Episoade de diaree cronică sau constipație
- Obezitate și supraponderabilitate
- Hemoroizii apar des în cazul femeilor gravide
- Contact sexual
- Urmezi o dietă cu un conținut scăzut de fibre
- Ridicarea lucrurilor grele în mod regulat
Factori de risc
Pe măsură ce îmbătrânești, riscul de hemoroizi crește. Acest lucru se datorează faptului că țesuturile care susțin venele din rect și anus pot slăbi și se pot întinde. Acest lucru poate apărea și în timpul sarcinii, deoarece greutatea copilului pune presiune asupra regiunii anale.
Complicaţii
Complicațiile hemoroizilor sunt rare, dar includ următoarele:
- Anemie. Rareori, pierderea cronică de sânge din hemoroizi poate provoca anemie, în care nu ai suficiente celule roșii sănătoase pentru a transporta oxigen în celulele tale.
- Hemoroizi strangulați. Dacă alimentarea cu sânge a unui hemoroid intern este întreruptă, hemoroizii pot fi „strangulați”, ceea ce poate provocă dureri extreme.
- Cheag de sânge. Ocazional, se poate forma un cheag într-un hemoroizi (hemoroizi trombozați). Deși nu este periculos, poate fi extrem de dureros și uneori trebuie perforat și drenat.
Prevenire
Cel mai bun mod de a preveni hemoroizii este de a menține mișcările intestinului moale, astfel încât acestea să treacă cu ușurință. Pentru a preveni hemoroizii și a reduce simptomele hemoroizilor, urmează aceste sfaturi:
- Mănâncă alimente bogate în fibre. Mănâncă mai multe fructe, legume și cereale integrale. Acest lucru înmoaie scaunul și crește volumul acestuia, ceea ce te va ajuta să eviți constipația, care poate provoca hemoroizi. Adaugă fibre în dieta ta progresiv pentru a evita problemele cu gazele.
- Bea multe lichide. Bea șase până la opt pahare de apă și alte lichide (non-alcool) pe zi pentru a menține mișcările intestinului moale.