Servicii funerare – locuri de veci

După cum se știe deja, înmormântarea este procesul prin care rămășițele decedatului sunt depuse sub pământ, adică într-un loc de veci. Acesta este cel mai comun mod în care oamenii își iau rămas bun conform religiei creștine ortodoxe. Înmormântarea se efectuează cel mai adesea într-un loc de veci, care poate fi solicitat de la firma de servicii funerare pe care ai angajat-o cu organizarea înmormântării. 

Locul de veci reprezentă o groapă în pământ care măsoară 2 m pe 1 m și 1,5 m adâncime. Decedatul este plasat într-un sicriu, cu care este coborât în ​​mormânt și apoi astupat cu pământ. După 40 de zile, tradiția dictează ridicarea unei pietre funerare pe care sunt înscrise numele defunctului și este adesea plasată o fotografie a acestuia. Este obișnuit să se planteze flori preferate și alte plante direct pe mormânt.

Nu putem ignora faptul că, familia și prietenii vizitează mormintele și aprind lumânări. Aceste vizite amintesc cât de scurtă este viața și cât de inevitabil este să părăsești această lume. Studiile arată că rudele decedatului care sunt incinerate exprimă mai puțin durere în timpul înmormântării, și rareori vizitează locul în care sunt păstrate rudele lor, în special cei a căror cenușă este împrăștiată. 

Cel mai important lucru la o înmormântare este să o faci cu respect. În acest scop, se poate efectua o procesiune și purtarea sicriului, care mărturisește dragostea și respectul pentru persoana iubită. Nu în ultimul rând, este necesară amplasarea unei cruci, coroane de flori, buchete de flori etc.  

Incinerare sau locuri de veci?

Toată lumea știe ce sunt locurile de veci, precum și pașii de bază pentru organizarea înmormântării. Incinerarea este un mod complet diferit de a-ți lua rămas bun de la decedat. În România, incinerarea este încă o practică nepopulară. Procesul de incinerare este arderea rămășițelor celor decedați până când acestea sunt reduse la cenușă. Procedura se efectuează într-un crematoriu, și în acest scop, corpul este plasat într-o cameră specializată. După incinerare, rămân în medie aproximativ 5 kg de cenușă care se pune într-o urnă. Conform regulilor, urna este plasată într-o nișă sau împrăștiată pe mare, de exemplu.

Adesea oamenii nu fac diferența între înmormântare și incinerare. Și când vine momentul dificil de a-și lua rămas bun de la o persoană apropiată, nu este nimeni care să-i ajute. După ce cunoști specificul fiecăruia dintre cele două servicii funerare, poți înțelege ce înseamnă locuri de veci și incinerare. Indiferent ce alegi, este important să înțelegi că firma funerară Ghica respectă dorințele tale și se angajează maxim în implementarea acesteia. Sunt mulți care preferă incinerarea iar cei dragi, sunt obligați să le satisfacă dorința. Firma de servicii Funerare Ghica practică și incinerarea, dar te poate ajuta și cu achiziționarea de locuri de veci.

Read Previous

Top 5 destinatii perfecte pentru o vacanta exotica

Read Next

Pentru ce poate fi utilizată o tigaie basculantă?

Most Popular