Rase de câini potrivite pentru tine

Cu atât de multe rase de câini diferite de toate formele și dimensiunile, nu este ușor să alegi câinele potrivit. Spre exemplu, Bichon Frisé este o rasă de câine de talie mică franceză și belgiană. Rasa a fost inițial populară pentru aristocrația franceză, dar apoi a încetat să mai fie cerută după Revoluția franceză. Datorită angajamentului crescătorilor francezi și belgieni, rasa a fost salvată. Bichon Frisé de obicei trăiește până la 16 ani. Cu îngrijirea și nutriția potrivită, el poate atinge vârsta de 19 ani. Cățeaua cântărește de obicei 5 kg și are 27 cm înălțime. Masculul cântărește de obicei 7 kg și are o înălțime de 30 cm. 

Personalitate, trăsături de caracter și temperament

Bichon Frisé are un caracter minunat. Este un tovarăș ideal, prietenos, drăguț și se bucură de contactul cu oamenii din familia sa. El este în primul rând un câine de interior, deoarece este foarte orientat spre familie. Bichon Frisé nu este potrivit pentru o viață în aer liber. Câinele de talie mică se obișnuiește bine cu alte animale de companie dacă crește odată cu ele. Se înțelege bine atât cu pisicile, cât și cu câinii. Este un câine mic, atrăgător, iubești viața și oamenii. 

Basset Hound

Basset Hound este recunoscut ca o rasă de câine de talie medie englezească. Descrierea poate fi făcută astfel: craniul cu cupolă, piele lăsată, buze căzute. Basset Hound trăiește până la 11-12 ani. Lungimea  sa este între 33 și 38 cm și cântărește între 20 și 26 kg.

Personalitate, trăsături de caracter și temperament

Cele mai citite articole

Basset Hound este un câine de familie foarte afectuos, prietenos și bun, dar nu-i place să fie singur. Poate fi foarte încăpățânat și este foarte loial familiei sale. Este un tovarăș plăcut, de familie. Deoarece este foarte încăpățânat, are nevoie de o educație consistentă.

Ciobănesc de Berna

Câinele de talie mare Ciobănesc de Berna a fost folosit în principal ca un câine de conducere și de pază la fermele din cantonul Berna. Acești câini magnifici trăiesc în medie până la vârsta de 8 ani, iar cu alimentația potrivită, pot trăi până la 12 ani. Câinele mascul de obicei, cântărește 50 kg și are o înălțime de 70 cm. Cățeaua cântărește de obicei 34 – 40 kg și are o înălțime de 60 cm. 

Personalitate, trăsături de caracter și temperament

Ciobănesc de Berna nu este doar un câine de lucru, ci și un câine de familie prietenos și devotat. Își ia mult timp să crească, dar este încrezător, cuminte, bun și neînfricat. Comportamentul agresiv ar trebui prevenit din start. Este, de asemenea, un câine de pază bun, dar nu agresiv. Trebuie să devină absolut un membru al familiei, dacă vrei să fie cu adevărat fericit. Se înțelege bine cu alte animale de companie atunci când crește odată cu ele.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să îți monitorizezi corect casa în timpul vacanței?

Read Next

Urmează să mergi la psihiatru și nu știi cum va decurge prima vizită? Iată ce trebuie să faci!

Most Popular