Cum să comunici bine în Airsoft?

Airsoft este un joc militar care se joacă în echipă. Prin urmare, comunicarea este foarte importantă pe teren. Dar cum se poate comunica mai exact într-un astfel de joc? În plus, care sunt semnele pe care jucătorii le folosesc pentru a oferi informații pe teren? 

Importanța comunicării în Airsoft?

Pentru un jucător de airsoft cu o experiență minimă, comunicarea este ca un reflex, la fel ca și utilizarea unui indiciu. Însă ce reprezintă pentru cei care nu au pus niciodată piciorul pe un câmp de airsoft și care intenționează să o facă într-o zi?

În primul rând, este important de  subliniat, că nu există o singură formă de comunicare în Airsoft. Se poate comunica în cadrul unei echipe, de exemplu, pentru a semnala poziția unui adversar. De asemenea, două echipe pot comunica între ele pentru a se coordona în timpul manevrelor lor.

Cele mai citite articole

În cele din urmă, nu trebuie uitaţi organizatorii care au și ei un rol esențial în buna desfășurare a jocului. Aceştia trebuie să:

  • semnaleze prezența jucătorilor pe teren;
  • să informeze jucătorii despre progresul scenariului; 
  • să reamintească ordinea celor cu comportament periculos. Sunt multe sarcini diferite care necesită comunicare!

Care sunt metodele de comunicare în Airsoft?

Jucătorii şi organizatorii trebuie să utilizeze câteva mijloace pentru a transmite informații pe teren. O bună comunicare pe teren poate fi:

  • comunicare non-verbală – este folosită pentru discreție maximă. În această comunicare sunt prezente semnele, precum: desenarea unui pătrat cu degetul – indică faptul că adversarul se află în spatele unei ferestre; atingerea unui coechipier pe umăr pentru a semnala prezența adversarului. Da, se pot spune de fapt o mulțime de lucruri, doar folosind mâinile. Desigur, este de la sine înțeles că utilizarea comunicării non-verbale se face atunci când jucătorul este suficient de aproape de colegii săi, pentru a nu agita aerul degeaba!
  • comunicarea verbală – este foarte eficientă în interiorul echipei, prin utilizarea dispozitivelor de comunicație. Se poate folosi şi telefonul mobil? Deși este esențial să se apeleze organizatorii în caz de urgență, acest aparat nu este neapărat cel mai indicat, în nebunia momentului. În plus, dacă se aduce un telefon mobil pe teren, de preferat să fie un model vechi, echipat cu un capac de protecție bun, capabil să reziste la impacturile provocate de bilele unei arme airsoft. Dacă este vorba de un iPhone de ultimă generație, regretele vor fi mari! 

A doua soluție puțin mai „airsoft-friendly” este folosirea unei staţii radio portabilă, emisie recepţie – walkie-talkie. Cu acest dispozitiv jucătorii vor putea comunica între ei si la distanțe mai mari. 

După cum știu toţi pasionaţii acestui joc, pentru a câștiga o ,,luptă” în airsoft, pe lângă abilitățile individuale sau modul de comunicare, este esențial să se acționeze într-un mod coerent și sincronizat. Drept urmare, modul în care echipa se mișcă și acționează este la fel de important ca numărul de bile din încărcător.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce trebuie să faci dacă ai fost atacat și ai folosit pistolul de autoapărare?

Read Next

15 avantaje ale lămpilor solare de grădină

Most Popular