Reguli de igienă în vacanță: 4 pași esențiali

Pentru că vara a venit, iar sezonul vacanțelor a început, deja ne zboară gândul la bagajele gata pregătite pentru plecare. Dincolo de articole vestimentare și de costumele de baie, o atenție deosebită trebuie acordată și igienei. Așadar, am pregătit pentru tine o listă de lucruri care nu ar trebui să lipsească din bagajul tău, pe baza regulilor de igienă personală.

Regula 1. Folosește propriile produse de îngrijire personală

Chiar dacă te duci într-un hotel care îți pune la dispoziție tot ceea ce îți trebuie la nivel de îngrijire personală, ar trebui să pui în bagaj produsele pe care le folosești în mod uzual. Gama ta de produse de ingrijire personala este intimă și aleasă pe baza unei potriviri la nivel de confort și eficiență, așa că ia cu tine șamponul pe care îl folosești în mod uzual, balsamul de păr și gelul de duș. Aceste lucruri poți să le găsești și la hotel, însă se poate ca acestea să nu se potrivească pielii tale, așa că cel mai bine ar fi să folosești cu încredere lucrurile personale. Același lucru se aplică și în cazul săpunului de mâini, mai ales dacă ai pielea sensibilă sau un ten alergic. Oricât de calitative sunt săpunurile de la hoteluri, acestea sunt acolo pentru cazul în care ai nevoie urgent de o soluție sau pentru persoanele care se cazează pentru o perioadă mai scurtă de timp, nu neapărat în vacanță.

Regula 2. Folosește prosoapele tale

Fiecare pensiune, hotel sau motel are în dotare prosoape pe care le găsești de cele mai multe ori în baie sau în cameră. Dincolo de faptul că un astfel de serviciu îți aduce confort, ar trebui să te gândești la faptul că și prosopul este un element de îngrijire personală și că nu este igienic să folosești un prosop comun. Hotelurile investesc sume mari de bani pentru a le oferi confort oaspeților, iar din acest punct de vedere există preocuparea igienizării produselor pe care le oferă, însă chiar și în aceste condiții regulile de igienă ne dictează să punem în bagaj un prosop personal pentru față, mâini și corp.

Regula 3. Dezinfectează-te des pe mâini

Cele mai citite articole

În vacanță aveam tendința de a atinge multe lucruri și suprafețe, așa că microbii își pot găsi cu ușurință drum spre organismul nostru. Cel mai bun sfat în acest caz este să te dezinfectezi pe mâini oricând poți, cât mai des, dacă nu ai acces la apă și săpun și să te speli temeinic pe mâini atunci când găsești o sursă de apă. Poți păstra așadar în bagaj sau în geantă un tub de dezinfectant și eventual șervețele dezinfectante pentru mâini și suprafețe. Nu uita să păstrezi și igiena la nivelul unghiilor, fiind de preferat ca în timpul vacanței să le păstrezi cât mai scurte, pentru a fi cât mai ușor de curățat aceste zone și de igienizat. 

Regula 4. Folosește sticla sau cana ta de apă

Când ești plecat în vacanță, se recomandă să nu împarți cu nimeni sticla, paharul sau cana de apă. Explicația este simplă: dacă te afli într-un loc aglomerat, șansele de a contacta un microb sau virus cresc. Dacă tu ești o persoană infectată, folosind lucruri în comun nu vei face altceva decât să transmiți virusul, așa că cel mai bine ar fi să limitezi acest lucru. 

Igiena în vacanță este deosebit de importantă, pentru că ea te poate scuti de neplăceri și te poate ajuta să te întorci acasă sănătos. Firește, aceste principii și reguli nu se aplică doar în vacanță, ci ar trebui implementate și în viața de zi cu zi, pentru că doar astfel te vei putea bucura o viață sănătoasă.

Cele mai citite articole

Read Previous

Trucuri pentru a obține cea mai bună pâine de casă

Read Next

Montarea parchetului în living: 6 paşi de urmat

Most Popular