3 criterii de care să ții cont când alegi hainele pentru fetița ta

Atunci când ne gândim la cei mici, ne dorim să aibă parte de cele mai bune lucruri pe care le putem oferi lor. Mai mult decât atât, pentru că ne dorim să fie feriți de orice probleme, sănătatea și siguranța lor trebuie să fie prioritare în alegerile pe care le facem pentru ei. 

O provocare mereu actuală este însă achiziționarea de haine pentru cei mici. Pentru că este greu să reziști atâtor oferte variate de pe piață este important să ții cont de anumite criterii atunci când alcătuiești garderoba pentru mica ta prințesă. 

Iată câteva criterii pe care să le ai în vedere atunci când alegi hainele pentru fetița ta.

Modelele de haine să fie potrivite vârstei fetiței tale

Cu siguranță ai observat că gusturile și preferințele celor mici se modifică permanent, odată cu vârsta. Chiar dacă fetița ta are anumite dorințe și opțiuni personale, atunci când alegi hainele pe care le poartă zi de zi sau la ocazii trebuie să pui mai mult accent pe aspecte practice, concrete. 

De exemplu, o rochiță mult prea lungă o poate incomoda atunci când participă la un eveniment la care ar dori poate să alerge mai mult, iar volanele și volănașele pot să nu o mai mulțumească dacă a depășit deja o anumită vârstă.

Așadar, alege mărimile de rochii, bluze și pantaloni potrivite fiecărei vârste, dar și acele modele care sunt adecvate fiecărei etape de dezvoltare a fetiței tale.

Materialele din care sunt confecționate hainele să fie naturale

Cele mai citite articole

Atunci când cumperi hainele pentru fetița ta, acestea trebuie să fie din materiale cât mai naturale, care să permită pielii să respire cât mai bine. În condițiile în care copiii se confruntă, tot mai frecvent, cu alergii provocate de diverse substanțe, este important să acorzi atenție materialelor din care sunt realizate hainele lor, astfel încât acestea să fie cât mai naturale.

Orientează-te în acest sens spre haine confecționate din lână, bumbac, catifea, mai ales atunci când cumperi pulovere sau rochii pentru fete. Pentru cămăși sau bluze poți alege materiale precum in, mătase, poplin sau bumbac mercerizat, acesta din urmă fiind un fir simplu de bumbac, prelucrat pentru o rezistență sporită în utilizare. Toate acestea textile naturale sunt confortabile și se comportă bine pe corp, fără a produce reacții alergice. În plus, fiind ușoare și versatile, sunt adaptate atât pentru zilele călduroase cât și pentru cele reci.

Alte tipuri de fire, chiar dacă au rezistență mai mare și durată de viață mai lungă, pot provoca iritații pe piele datorită adaosului mai mare de conținut sintetic. Aici intră materiale precum poliesterul, nylonul, acrilul sau chiar vâscoza. 

Textilele să fie din materiale certificate

Pe cât posibil, investește în produse de calitate superioară pentru hainele pe care le achiziționezi pentru fetița ta. Poți verifica tipul de material și compoziția, procentul de material organic sau de substanță tratată chimic pe eticheta fiecărui produs.

Pentru a fi sigură că alegi calitatea în detrimentul cantității, optează pentru haine realizate din materiale certificate internațional. Fiecare dintre acestea au inscripționate pe etichetă simboluri specifice, care se referă la anumite criterii de calitate. Vei putea întâlni, astfel, diverse tipuri de etichete și simboluri:

  • GOTS, sau Global Organic Textile Standard, adică un standard global privind testarea textilelor împotriva substanțelor chimice; vei ști atunci că produsele ce afișează acest simbol sunt realizate din materiale 100% organice;
  • OEKO-TEX, adică realizate din materiale sustenabile, sigure din punct de vedere ecologic și care au fost testate să nu conțină substanțe toxice;
  • OE100 sau OE Blended se referă la conținutul de bumbac din produs, adică 100% organic și crescut conform standardelor organice, sau un amestec de cel puțin 5% bumbac organic.

Alege haine din materiale de cea mai bună calitate pentru fetița ta. Poți să o faci să se simtă ca o prințesă și în același timp să investești în sănătatea și viitorul copilului tău! 

Cele mai citite articole

Read Previous

Întreținerea curții: 6 etape de urmat pentru un aspect îngrijit

Read Next

De ce aveti nevoie de o companie de mentenanta pentru websitul dvs. WordPress / WooCommerce?

Most Popular