Crema antirid & fond de ten: îmbină rutina de îngrijire cu cea de machiaj!

Machiajul perfect se cunoaște după sănătatea tenului tău. Atunci când ai grijă ca pielea ta să fie fermă și netedă, orice fond de ten ai aplica pe piele, fii convinsă că se va așeza impecabil. Acest lucru nu presupune că fondul de ten poate fi ales întâmplător, însă suntem de părere că înainte de a te concentra pe rutina de machiaj, trebuie să îți formezi o rutină de îngrijire!

Folosești crema antirid în rutina ta de îngrijire a tenului? Crema antirid reprezintă un pas esențial în stabilirea unei baze excelente pentru machiajul tenului. Prin folosirea formulei potrivite tenului tău, îi asiguri pielii un start pentru setarea machiajului. Iar când va fi nevoie să aplici fond de ten, machiajul rezultat va arăta impecabil. 

Citește în continuare acest articol și descoperă cum poți pregăti tenul înainte de aplicarea unui fond de ten și a celorlalte produse de machiaj. Ți-am pregătit 6 pași simpli pentru a-ți pregăti tenul pentru machiaj, indiferent că este un machiaj de zi cu zi, ori unul pentru ocazii speciale. 

Pasul #1: Curățarea tenului cu produsele cosmetice potrivite 

Sursă foto Oriflame

Curăță-ți fața cu un demachiat sau o soluție de curățare emolientă și folosește apă călduță. Nu vrei să îți iriți tenul! Îmbinând formula potrivită de gel de curățare cu apa călduță îi asiguri tenului tău un punct de plecare în rutina de îngrijire și machiaj.

În funcție de nevoile specifice ale tenului tău, alege produse de curățare eficiente, dar care să îți asigure un rezultat fin și catifelat. În cazul în care te confrunți cu un exces de sebum, recomandarea noastră este să optezi pentru un gel de curățare cu pH ridicat, pentru a spori lupta împotriva bacteriilor adunate pe piele.

Pasul #2: Exfoliază tenul și pregătește-l pentru hidratare

Nu vrei ca machiajul tău să arate impecabil după aplicarea formulei potrivite de fond de ten? Atunci este momentul să scapi de principalul vinovat care te împiedică să obții aspectul mult visat! Celulele moarte ale pielii sunt cele care fac ca pielea ta să nu răspundă așa cum trebuie atunci când aplici fond de ten. Exfolierea te ajută să descoperi noua piele netedă de dedesubt.

Alege un exfoliant blând, cu granule mici, de formă circulară care să nu îți afecteze pielea în momentul aplicării produsului. După aplicare, clătește bine fața cu apă călduță, astfel încât să nu riști ca machiajul să se aplice greu.

Pasul #3: Folosește o loțiune tonică și masează bine tenul

O dată ce ai exfoliat bine tenul, aplică o loțiune tonică și las-o să se usuce pentru câteva secunde O loțiune tonică acompaniată de o crema antirid este extrem de utilă pentru acelea dintre voi care suferă de exces de sebum. Aceste două produse curăță foarte bine tenul și îl hidratează corect pentru a opri formarea excesivă a uleiului. 

Pasul #4: Folosește o crema antirid de ochi

Dacă aveai impresia că ochii nu trebuie îngrijiți la fel de bine, te-ai înșelat! Pentru realizarea unui machiaj impecabil, trebuie să ai grijă de toate zonele feței cu la fel de multă grijă.

Cele mai citite articole

Folosirea unei formule hidratante de crema antirid pentru ochi te va ajuta să reduci efectul ochilor obosiți și pufoși. Iar când va fi nevoie să aplici fond de ten, concealer și fard, vei observa că toate aceste produse se vor așeza neted pe tenul tău.

Pasul #5: Hidratează-ți tenul cu o crema antirid  

Acest pas nu este negociabil – indiferent dacă tenul este gras sau uscat. Înainte de a aplica fond de ten și a te machia, este absolut necesar să folosești o crema antirid ușoară pentru a facilita și pregăti baza de machiaj. 

Asigură-te că folosești o crema antirid potrivită tipului tău de ten și că îi oferă pielii hidratare și strălucire pe tot parcursul zilei.  O modalitate excelentă de a aplica crema antirid este prin tapotarea produsului pe piele în loc să agresezi tenul prin frecare. Acest lucru îi permite formulei de crema antirid să intre în mod corespunzător în piele și să stimuleze regenerarea celulelor pielii.

De reținut: hidratarea tenului este necesară atât ziua, cât și noaptea înainte de culcare! Pe Oriflame.ro vei descoperi o selecție variata de produse cosmetice de la crema antirid de zi și de noapte și până la produse demachiante și soluții tonice!

Pasul #6: Tenul tău este aproape gata de aplicarea machiajului!

Un ultim pas înainte de a aplica fond de ten pe piele este să folosești o bază de machiaj. Primerul acționează ca o barieră de protecție care asigură hidratarea și echilibrează formarea sebumului, împiedicându-le fuziunea. 

Dacă vrei să te asiguri că după aplicarea formulei de fond de ten aceasta arată impecabil, alege un primer pe bază de silicon. Siliconul ca principal ingredient va completa orice aspect inestetic al tenului și îți va lăsa pielea netedă și pregătită pentru aplicarea machiajului.

O dată ce ți-ai pregătit bine pielea, machiajul tău va fi mai ușor de aplicat și îți va face fața să arate mult mai strălucitoare. Doar urmând acești 6 pași simpli, și tu poți obține un ten demn de invidiat, fără ajutorul filtrelor de pe Instagram!

Alege formula potrivită de fond de ten!

Sursă foto Oriflame

La fel de importantă ca rutina de îngrijire este și alegerea formulei de fond de ten! Fără un fond de ten potrivit, întregul tău machiaj s-ar putea transforma într-un adevărat coșmar. Dacă îți știi tenul capricios, alege formule de fond de ten ușoare, care să aibă o concentrație slabă de ulei sau să nu aibă ulei deloc.

O variantă fericită de fond de ten este formula Giordani Gold cu ser anti-îmbătrânire din gama Oriflame, deoarece este îmbogățit cu ser probiotic fortifiant și extract calmant din floare de lotus care contribuie la îmbunătățirea sistemului natural de apărare al pielii și îi conferă tenului o textură mult îmbunătățită, catifelată și netedă.

Folosit împreună cu o crema antirid, acest fond de ten reduce semnele vizibile de îmbătrânire și uniformizează tonul pielii, ascunzând imperfecțiunile pentru până la 8 ore! Are o acoperire medie și rezultatul este unul natural și proaspăt care reflectă lumină și un aspect întinerit pielii tale! Intră chiar acum pe Oriflame.ro să te convingi!

Nu uita! Rutinele de îngrijire și machiaj funcționează bine doar împreună! Un ten neîngrijit nu poate asigura baza pe care machiajul să poată arăta impecabil. Fără o crema antirid, un fond de ten nu are nicio șansă să îți asigure un aspect fermecător. Combină cele două rutine și oferă-i tenului tău îngrijirea de care are nevoie cu produse cosmetice de înaltă calitate.

Cele mai citite articole

Read Previous

Descopera cele 5 reguli care iti pot asigura castigul la blackjack-ul online

Read Next

Lichior: o călătorie printre cele mai renumite 5 lichioruri din Franța

Most Popular