Cum te pregatesti de renovarea casei in 4 pasi

Daca vrei sa ii oferi casei tale un aer nou si o imagine mai moderna, atunci renovarea acesteia este cea mai potrivita solutie. Pentru a face acest lucru este insa nevoie de cateva pregatiri, despre care poti afla mai multe din randurile care urmeaza. Iata, asadar, cum iti poti renova locuinta in cativa pasi simpli. 

Pasul 1. Pregatirea uneltelor si a accesoriilor

Inainte de orice lucrare este nevoie sa te asiguri ca ai la indemana sculele si accesoriile de lucru. Pe langa echipamentul de protectie, care este obligatoriu, vei avea nevoie si de dispozitive care sa te ajute la diferite taskuri. De la scari metalice extensibile la scule de mana, de la trafaleti la chingi de siguranta, toate acestea iti vor fi necesare pentru a putea renova eficient, dar si avand grija de siguranta ta. 

Specialistii recomanda sa nu faci compromisuri atunci cand vine vorba despre siguranta ta sau a muncitorilor angajati pentru a realiza renovarea. Foloseste scari pentru munca la inaltime si elemente de siguranta si sub nicio forma nu accepta solutii de lucru care pot compromite acest aspect.

Pasul 2. Pregatirea substratului

Indiferent de lucrarea de renovare pe care urmează sa o realizezi este important sa ai in vedere pregatirea corecta a stratului suport. De cele mai multe ori, in cazul renovarilor, stratul suport este betonul. Pentru a ajunge la substratul de beton va fi nevoie sa treci prin urmatoarele etape.

Decopertarea suprafetei 

Decopertarea suprafetelor presupune de fapt curatarea oricarui strat de acoperire vechi, pentru ca altfel nu vei putea aplica peste acestea materialele noi. Decopertarea inseamna curatarea lavabilei, a vopselii sau a humei pana la beton, indepartarea lambriului, a adezivului, a placilor de gresie si faianta sau parchet sau indepartarea tapetului sau a vinilului modular. 

Repararea stricaciunilor

Suprafetele din beton se pot deteriora in timp, atat din cauza uzurii, cat si ca urmare a proceselor de decopertarea. Suprafetele pot fi afectate de fisuri, goluri sau gauri, pe care trebuie sa le repari inainte de aplicarea oricarui alt tip de material de finisare, chiar si de amorsele pentru pregatirea substratului. 

In unele cazuri, deteriorarile pot insemna si pete de ulei sau hidrocarburi pe suprafata betonului, caz in care va fi nevoie de o sablare a suprafetei pana la atingerea unui substrat curat, potrivit acoperirii cu finisaje de calitate. 

Amorsarea suprafetelor 

In unele cazuri, atunci cand renovezi, este necesara amorsarea suprafetelor. Amorsarea are rol in crearea stratului de aderenta pentru materialele care urmeaza a fi aplicate pe suprafata, insa, in acelasi timp, are si rol de fixare a particulelor de praf. Astfel, spre exemplu, in cazul in care vei dori sa aplici o vopsea lavabila, vei avea nevoie de o amorsa de calitate ca sa poti pregati suprafata pentru aplicarea culorii. 

Pasul 3. Pregatirea materialelor 

Pentru a realiza lucrari de renovare de calitate trebuie sa te ocupi si de pregatirea materialelor. Desi acestea se folosesc abia la finalul lucrarii, dupa pregatirea substratului, este recomandat ca acestea sa fie cumparate si stocate in conditii cat mai bune. 

Materialele cimentoase, elementele din lemn si lichidele trebuie pastrate in spatii uscate, departe de umiditate, tocmai pentru a le proteja de deteriorari. Este recomandat ca la materialele de constructii care necesita amestecare sa se respecte proportiile mentionate de catre producatori, pentru ca renovarea sa decurga ca la carte. 

Pasul 4. Aplicarea materialelor

Pentru aplicare va fi nevoie sa folosesti sculele pregatite anterior si eventual sa apelezi la specialisti in domeniu, daca nu vrei sa realizezi lucrarile in regie proprie. 

Acest lucru iti va garanta reusita deoarece unele lucrari necesita persoane cu experienta. Zugravitul, aplicarea tencuielii decorative sau montarea parchetului sunt activitati usoare, insa atunci cand lucrurile devin complicate este nevoie de specialisti ca sa le rezolve.

In acest fel renovarea ta va fi in siguranta, iar tu nu va trebui sa cheltui mai multi bani cu lucrarile decat ar trebui. 

Read Previous

Cum să-ți decorezi livingul de Crăciun: 7 sfaturi

Read Next

Cât de eficiente sunt testele rapide pentru diagnosticarea Covid? Iată ce trebuie să știi

Most Popular