De ce să investești într-o cameră video de ultimă generație

Dacă te-ai hotărât să investești într-o cameră video, sfatul nostru este să te orientezi către un model mai nou, de ultimă generație, chiar dacă asta ar presupune un efort financiar mai mare.

E drept că și un aparat foto mai ieftin își va face treaba pentru care a fost conceput, însă nu se ridică la nivelul de performanță pe care îl întâlnim la camerele video de ultimă generație. Pentru a te convinge de avantajele pe care le prezintă o astfel de achiziție, detaliem principalele aspecte care fac diferența între un model mai vechi și unul de ultimă generație.

Cea mai bună calitate a imaginii

Calitatea imaginilor înregistrate de o cameră este dată de rezoluția la care poate filma aceasta. Mai exact, rezoluția este dată de numărul de pixeli pe orizontală și pe verticală. Cu cât acesta este mai mare, cu atât vei avea o imagine mai bună. La momentul actual, cea mai înaltă rezoluție este 4K, adică 3.840 x 2.160 de pixeli, iar dacă vrei să realizezi filmări la acest nivel, ai nevoie de o cameră de ultimă generație. Camerele mai vechi nu sunt capabile din punct de vedere tehnic să realizeze filmări 4K, ci, în cel mai bun caz, imagini Full HD, adică la o rezoluție de  1.920 x 1.080 de pixeli, de 4 ori mai mică.

Greutate mai redusă și manevrabilitate mai bună

Datorită progreselor tehnico-științifice, tehnologiile performante și sofisticate au ajuns în prezent să fie înglobate în componente electronice reduse ca dimensiuni și greutate. Astfel, o cameră video de ultimă generație este mult mai ușoară decât una clasică, producătorii lucrând mult și la design. Spre deosebire de modelele mai vechi–masive și pătrățoase, camerele de ultimă generație au dimensiuni reduse, un design adaptat pentru a putea fi manevrate cât mai ușor și a putea filma din unghiuri dificile. Cu ajutorul unei astfel de camere, ai mai multă libertate de mișcare și poți filma cadre spectaculoase, greu de realizat cu ajutorul unui dispozitiv clasic.

Mai multă autonomie

Acumulatorul este o componentă importantă a camerei video, pentru că îți permite să folosești dispozitivul fără a fi conectat la o sursă de alimentare. Primele modele de acumulatori erau voluminoase și nu se puteau atașa direct de cameră, fiind purtate pe umăr de operator, într-o husă specială. Totodată, permiteau o autonomie redusă iar pentru o filmare mai lungă, operatorul avea nevoie de doi acumulatori. Ulterior, au apărut modele care se atașează pe cameră, fiind totuși destul de incomode, din cauza greutății adăugate dispozitivului. Producătorii au rezolvat și această problemă, astfel că acum cele mai noi modele de camere sunt alimentate cu acumulatori ușori, cu o capacitate mare ce permite o mai bună autonomie.

Zoom optic și digital

Zoomul este o funcție care se regăsește la orice cameră video și are rolul de a mări sau micșora câmpul vizual fără a mișca dispozitivul de filmare. Camerele mai vechi dispun de zoom optic, fiind vorba de un mecanism ce mișcă elementele componente ale obiectivului, astfel încât imaginea să apropie sau să îndepărteze anumite cadre. În cazul camerelor de ultimă generație funcția de zoom optic este completată de zoomul digital, care mărește imaginea preluată de un senzor, fără a modifica distanța focală a obiectivului.  

Conectivitate

Cu o cameră de ultimă generație, te poți conecta prin wi-fi cu diferite dispozitive, fiind mult mai ușor să faci transmisii live decât în cazul unor camere mai vechi. De asemenea, prin intermediul unor aplicații dedicate, camerele de ultimă generație pot fi controlate de la distanță de pe telefon sau de pe tabletă, ceea ce constituie un alt mare avantaj.

În caz că te-ai convins deja de necesitatea unei astfel de investiții află că există și mai multe alte avantaje pe care ar fi păcat să nu le descoperi singur. 

Read Previous

Cum să ai o sarcină fără probleme? 12 recomandări de care să ții cont

Read Next

Inovațiile tehnologice care transformă cazinourile online

Most Popular