Amenajarea băii în stil eclectic: 6 secrete

De-a lungul timpului destul de puține stiluri au rămas neexploatate, în vreme ce altele noi au apărut pentru a conferi unicitate spațiilor. Stilul eclectic este unul dintre acestea și în vreme ce pentru unele persoane el este o definiție perfectă a dezordinii, pentru altele este o adevărată celebrare a libertății de exprimare. Iată cum poți integra stilul eclectic în interiorul băii tale și cum o poți transforma pe aceasta într-un spațiu cât mai primitor. 

Alege mobilier potrivit pentru baie

Mobilierul pentru baie necesită precauții speciale pentru că această cameră implică un grad mare de umiditate. Poți alege mobila pentru baie intrand pe site-ul Mathaus.ro, acolo unde vei găsi dulapuri de baie, corpuri de bază sau corpuri suspendate cu sau fără oglindă sau măști pentru lavoare moderne sau vintage, în nuanțe deosebite, care să se potrivească cel mai bine în contextul stilistic al băii tale. 

Este important să alegi corpuri de mobilier de calitate, cu finisaje cât mai bine realizate, pe care să le poți integra cu ușurință în spațiul băii tale. Stilul eclectic este unul viu, așa că poți opta atât pentru nuanțe neutre, de bej sau alb, cât și pentru culori mai vii, care să însuflețească la rândul lor baia ta. 

Alege elemente decorative potrivite

În cadrul stilului eclectic nu există reguli clare cu privire la decorarea spațiilor. Din contră, am putea spune că în stilul eclectic creativitatea joacă un rol foarte important, fără condiționări în ceea ce privește ordinea, culoarea sau dimensiunile.

Poți așadar să integrezi un ghiveci în baie, dacă spațiul îți permite acest lucru sau poți amplasa elemente decorative specifice băilor moderne, cu muchii drepte și aspect futuristic. Este important însă ca aceste decorațiuni să fie într-o oarecare armonie cromatică, pentru că deși pare atipic, stilul eclectic nu este deloc unul dezorganizat.

Optează pentru un perete în nuanțe neutre

Unul dintre principiile stilului eclectic este acela că spațiul trebuie să se evidențieze prin libertate și creativitate. Astfel, o metodă inedită de a aborda acest stil este cea în care pereții sunt neutri din punct de vedere al culorii, însă fără a alege clasicul alb. Acest lucru va atrage atenția asupra băii tale și a lucrurilor din acest spațiu, iar combinația stilistică cu elementele de iluminat va face ca aspectul să fie unul special. 

Optează pentru elemente din stiluri diferite

Stilul eclectic este un amestec de neutru și contrastant, de modern și rustic. Aceste combinații suave și inedite conferă spațiului expresivitate și frumusețe, așa că poți opta pentru elemente moderne care să se îmbine deosebit cu decorațiuni rustice, sau poți alege elemente minimaliste pe care să le combini cu ușoare accente scandinave.

Prețuiește lumina

Stilul eclectic scoate în evidentă mărimea spațiilor, în cea mai mare parte axându-se pe coloristică. Pe de altă parte însă este nevoie să acorzi importanță și iluminatului, deoarece acesta va completa peisajul eclectic dorit.

Alege corpuri de iluminat specifice zonei de rustic-modern și optează cât mai mult pentru lumină caldă. Lumina caldă va accentua senzația de confort pentru că în definitiv stilul eclectic este o îmbinare de calitate, confort și estetică. 

Optează pentru placarea pereților în nuanțe calde

Pentru că predomină bejul și nuanțele de brun cărămiziu, o idee foarte bună de amenajare a spațiilor este folosire placărilor cu piatră naturală. Marmura, travertinul și granitul sunt soluții foarte eficiente de amenajare a pereților, dar și a pardoselii, oferind în același timp și frumusețe și strălucire băii tale eclectice.

Este foarte simplu să obții o baie specifică stilului eclectic, chiar și fără să investești foarte mult în acest sens. Nu va trebui să îți transformi baia în șantier și nici să schimbi amenajarea pentru a obține stilul dorit. Ia în calcul coloristica și elementele de decor și de mobilare, iar reușita va fi sigură pentru ca tu să te poți bucura de confort. 

Read Previous

Sfaturi cu stil pentru obținerea unei ținute impecabile

Read Next

Ciobănesc German: 5 curiozități despre această rasă

Most Popular