Cum organizezi o nunta mică în 5 pași

Cum organizezi o nunta mică în 5 pași

De multe ori, o nuntă restrânsă poate fi o idee mult mai bună decât o petrecere cu zeci de invitați, pentru că poți organiza totul mult mai rapid, cu un buget redus.  În plus, atunci când petreci alături de cei dragi, atmosfera este mult mai plăcută, iar presiunea nu este la fel de mare, ca în cazul unei nunți cu fast. Așa că dacă plănuiești să organizezi o nuntă mică, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de un eveniment de neuitat.

Lista de invitați

Dacă îți dorești o nuntă restrânsă, atunci va trebui să te orientezi către un număr limitat de invitați. Poți alege să ai o nuntă la care să participe doar familia și câțiva prieteni apropiați, sau poți opta pentru o nuntă cu cel mult 100 de invitați. În ultimii ani, interesul pentru nunțile mai restrânse a crescut extrem de mult, mai ales în urma pandemiei, așa că mirii au devenit și mai selectivi cu lista de invitați. În plus, cei care participă la nunta ta vor fi încântați să petreacă într-un cadru mai restrâns, pentru că vor putea socializa mai ușor și se vor simți în largul lor pe ringul de dans.

Locația pentru nuntă

Atunci când planifici o nuntă restrânsă, avantajul constă în faptul că poți alege dintr-o varietate de locații, de la grădini și terase, până la restaurante sau corturi. O nuntă mică înseamnă o petrecere de familie, la care vor participa doar cei apropiați, care vor împărtăși cu emoție momente frumoase alături de voi. Dacă nunta va avea loc în timpul sezonului cald, poți organiza o seară de neuitat într-o poieniță dintr-o pădure, sau într-o grădină înflorită. Poți întinde ghirlande cu luminițe, poți aduce câteva aranjamente florale și poți agăța sfeșnice handmade, pentru a crea o atmosferă de basm. De asemenea, poți amplasa și o zonă pentru fotografii, unde poți aduce tot felul de accesorii amuzante, care să se potrivească tematicii. Iar dacă locuiești la mare, poți amenaja un cort pe plajă, cu câteva mese, decorate festiv. În schimb, pentru o nuntă restrânsă, organizată iarna, poți închiria o cabană la munte, cu un restaurant rustic și intim.

Codul vestimentar

Nunțile care au loc într-un cerc restrâns au avantajele lor, iar unul dintre acestea este faptul că îți oferă o anumită stare de confort. Atunci când la petrecere participă doar persoane apropiate, poți renunța la ținutele clasice de nuntă. Spre exemplu, mireasa poate înlocui rochia albă cu corset rigid, cu o rochie albă lejeră de vară, sau chiar și cu un costum alb. În timp ce mirele poate renunța la costumul de nuntă clasic, optând pentru niște haine lejere din in.

De asemenea, fiind vorba de o nuntă restrânsă, poți profita de acest aspect și poți opta pentru o anumită tematică. Spre exemplu, poți alege să ai o nuntă originală, la care invitații să vină costumați în supereroi sau diferite personaje. Cu siguranță o astfel de petrecere va fi de neuitat.

Stabilirea meniului

Dacă ai stabilit locația și dress-code-ul, următorul pas este alegerea unui meniu. Fiind o nuntă restrânsă, poți renunța la fastul specific nunților clasice și te poți orienta către un meniu cu 3 feluri de mâncare. La aperitiv poți alege preparate diverse, servite într-un stil aparte, iar apoi, acestea pot fi urmate de fileul de pește cu garnitură de legume, iar la final de friptură – care poate fi de curcan, vită sau cotlete de berbecuț.

Iar dacă îți dorești o atmosferă relaxată, poți alege o servire de tip bufet suedez, sau poți organiza un barbeque pentru invitați.

Alegerea decorațiunilor

Micile detalii sunt cele care fac diferența, iar decorațiunile au un rol esențial, mai ales la o nuntă. Însă, dacă îți dorești o petrecere restrânsă, cu un buget mai mic, poți renunța la clasicele decorațiuni din baloane sau aranjamente florale, și poți opta pentru câteva  sfeșnice cu lumânări și ghirlande cu luminițe, care pot schimba cu totul atmosfera. De asemenea, de pe mesele invitaților nu ar trebui să lipsească mărturiile. În ultima perioadă, tot mai multe cupluri aleg borcănașele din sticlă pentru mărturii, pe care le  pot umple cu bomboane, miere, unt de arahide, dulceață sau chiar levănțică și plante parfumate.

Așadar, o nuntă restrânsă este mult mai ușor de organizat decât una cu mulți invitați. Iar avantajul unui asemenea eveniment este faptul că îi vei avea alături doar pe cei mai apropiați oameni din viața ta, așa că vă veți simți cu toții bine împreună.

Read Previous

Amenajarea dormitorului copilului. 10 piese de mobilier și accesorii recomandate

Read Next

5 vinării pe care merită să le vizitezi în Republica Moldova

Most Popular