3 rețete cu pui, pe placul întregii familii

3 rețete cu pui, pe placul întregii familii

Carnea de pui este considerată un ingredient sănătos pentru mesele zilnice ale întregii familii, fiind recomandată atât de medici, cât și de nutriționiști. Aceasta constituie o bogată sursă de proteine și are un conținut scăzut de grăsimi, care asigură o alimentație sănătoasă, iar, pe deasupra, are și un gust delicios. Din acest motiv, în bucătăria românească, dar și cea internațională, există nenumărate rețete de mâncăruri cu carne de pui, din care am ales câteva pentru tine.

Pilaf de pui

Rețeta de pilaf nu trebuie confundată cu rețeta de pui cu orez, care este mai complexă și are nevoie de mai multe ingrediente. Pentru un pilaf de pui ai nevoie de:

  • O jumătate de kilogram de piept de pui, dezosat și fără piele;
  • O cană de orez;
  • Doi morcovi;
  • O ceapă;
  • Trei linguri de ulei;
  • O legătură de pătrunjel;
  • Sare și piper, după gust.

Mai întâi, ceapa și morcovii se taie cubulețe și se călesc în ulei. Pieptul de pui se taie și el fâșii, se adaugă în oală, peste legumele deja călite. Se presară sare și piper, iar carnea se lasă pe foc, circa trei minute, până când se rumenește ușor. Apoi, se adaugă în oală două căni de apă, care se lasă la fiert, vreme de 20 de minute. După aceea, poți adăuga orezul, care se lasă în continuare la fiert, până când absoarbe toată apa. În acest timp, trebuie să mesteci permanent cu o lingură, pentru ca orezul să nu se lipească de oală.

La final, nu îți mai rămâne decât să tai mărunt frunzele de pătrunjel și să le presari pe deasupra.

Pui cu smântână

O altă rețetă delicioasă și ușor de preparat este puiul cu smântână, pentru care ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • O jumătate de kilogram de piept de pui, dezosat și fără piele;
  • 300 de grame de smântână lichidă;
  • Trei căței de usturoi;
  • Cașcaval (în funcție de preferințe, poți folosi parmezan sau mozzarella);
  • Câteva fire de mărar;
  • Ulei;
  • Sare și piper, după gust.

Cele mai citite articole

Pieptul se taie bucățele, se mărunțesc cățeii de usturoi, iar cașcavalul se dă pe răzătoare. Se pune, apoi, uleiul la încins, în care se adaugă usturoiul, care se lasă la călit puțin, după care se adaugă și bucățile de piept de pui. Pe deasupra, se presară sare și piper, iar carnea se lasă la rumenit, un minut pe fiecare parte.

După aceea, se adaugă smântâna, iar vasul se mai lasă pe foc două minute. Între timp, cuptorul a fost încins la 160 de grade. Înainte de a introduce preparatul la cuptor, se adaugă peste acesta trei sferturi din cașcavalul ras. Puiul cu smântână se lasă la cuptor 20 de minute, după care se scoate. La final, se presară restul de cașcaval, împreună cu mărarul tocat, iar masa poate fi servită.

Piept de pui cu pesmet

Pentru a obține acest preparat, crocant la exterior și fraged la interior, ai nevoie de:

  • Un piept de pui, dezosat și fără piele;
  • Cinci linguri de pesmet;
  • Sare și piper, după gust;
  • Condimente și ierburi aromate;
  • Ulei.

Se taie pieptul de pui în bucăți, care se ung bine cu ulei, după care se condimentează cu sare, piper, ierburi aromatice. Bucățile de pui, condimentate, se trec prin pesmet, până când sunt acoperite pe toate părțile. După care, se așează într-o tavă, care se introduce la cuptor, pentru o jumătate de oră. Temperatura de preparare recomandată este de 170 de grade.

Pune în practică rețetele de mai sus, pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu niște preparate delicioase!    

Cele mai citite articole

Read Previous

5 vinării pe care merită să le vizitezi în Republica Moldova

Read Next

Cum să-ți transformi livingul într-un spațiu de relaxare

Most Popular