Aniversările, zilele onomastice sau sărbătorile din timpul anului sunt prilejul perfect pentru a strânge laolaltă oameni dragi. Organizarea unei petreceri nu este deloc simplă și de cele mai multe ori varianta unui restaurant pare mult mai comodă și la îndemână. Totuși, un eveniment plănuit cu atenție și interes te va bucura atât pe tine, cât și pe invitații tăi. Tot ce trebuie să faci este să realizezi de la bun început un plan și să urmezi pașii stabiliți pentru a organiza astfel petrecerea perfectă.
Transformă casa în spațiul perfect de petrecere
Locuința ta va fi spațiul de petrecere, un loc în care toți invitații trebuie să se simtă ca acasă. Marele avantaj este acela că nu vă vede nimeni și vă puteți desfășura în voie, cu râsete, povești, jocuri și poate chiar dans. Pentru început, pregătește casa de petrecere. Înainte de toate, îndepărtează toate obiectele de mobilier sau de decor mici, pentru a crea cât mai mult spațiu. Lasă doar elementele necesare și nu aglomera livingul cu masă și scaune. Limitează-te la un colț unde să pui gustările, întrucât, cel mai probabil, nimeni nu va renunța la petrecere ca să se așeze confortabil la masă. Apoi, lasă liber holul de la intrare și cuierul, astfel încât invitații tăi să aibă loc să-și lase hainele, încălțămintea și accesoriile. După ce ai eliberat casa, gândește-te la câteva accesorii pentru petreceri reușite la care să apelezi pentru a transforma spațiul în unul de sărbătoare.
Alege meniul
Un alt pas important în organizarea unei petreceri este alegerea meniului. Începe prin a organiza un colț al camerei pentru un bufet suedez, în care să incluzi câteva antreuri pentru invitații tăi, servite la scurtă vreme după ce au ajuns. Apoi, dacă îți place să gătești, le poți prepara o rețetă proprie sau, în caz contrar, poți apela la o firmă de catering sau livrări la domiciliu. Este important să stabilești de la bun început meniul și să iei în calcul inclusiv preferințele prietenilor tăi. Verifică dacă nu cumva unul dintre ei este, de exemplu, vegetarian și asigură-te că ai comandat sau preparat ceva și pe gustul său. În ceea ce privește băutura pentru petrecere, ea poate fi variată, astfel încât să fie pe placul tuturor.
Realizează un decor de sărbătoare
Pentru că vorbim despre o petrecere, decorul nu trebuie să lipsească. Folosește ghirlande sau baloane pentru a da un aer festiv casei tale. Îți poți alege și o tematică și pornind de la ea să creeze o petrecere cu dress-code, de exemplu. Dacă este vorba despre o zi de naștere, apelează la accesorii pentru servirea tortului, precum artificii de interior sau baloane sub formă de cifre care să simbolizeze vârsta recent împlinită.
Fă un playlist cu muzica preferată
Internetul te va ajuta să ai în permanență muzică, dar cineva ar trebui să se ocupe să seteze în permanență melodiile. Pentru a te asigura de muzică pe placul tău și al invitaților fă un mic playlist care să cuprindă mai multe genuri muzicale pe placul vostru. Invită-ți prietenii la dans, pentru o petrecere cu adevărat memorabilă!
Găsește câteva activități distractive
Achiziționează din librării câteva jocuri de societate, precum Activity sau Saboteur, și ține-le aproape; la un moment dat, vă pot ajuta să amplificați distracția.
Trimite din timp invitațiile
Nu uita să îți anunți din timp invitații de faptul că organizezi o petrecere, ca să nu-i pui în situația neplăcută în care nu pot veni pentru că au deja alte planuri. Informează-i asupra datei si orei sau stabilește cu ei înainte de comun acord.
O petrecere are nevoie în primul rând de bună dispoziție, de familie și de prieteni dragi. Dacă lor li se adaugă și un meniu pe cinste, muzică, decoruri festive și activități distractive atunci evenimentul va fi unul reușit.