Ce poți face cu bijuteriile din aur pe care nu le mai porți

Aurul se numără printre primele metale descoperite de oameni și a reprezentat, de-a lungul timpului, o adevărată expresie a bogăției. Dacă în trecut acest metal prețios era accesibil doar anumitor categorii sociale, iată că situația este total diferită în zilele noastre. Aproape oricine are în colecția sa de bijuterii și câteva accesorii din aur. Coliere, brățări, cercei sau inele, piesele confecționate din aur sunt deosebit de frumoase și pot fi considerate o extensie a corpului și sufletului celui care le poartă. Cu toate acestea, există numeroase persoane care aleg să nu mai folosească accesoriile confecționate din aur, fie pentru că sunt mai vechi sau degradate, fie consideră că metalul prețios nu le mai reprezintă. Dacă te numeri printre cei care au acasă bijuterii pe care nu le porți și nu știi cum să le valorifici, avem câteva sugestii pentru tine.

Oferă spre vânzare accesoriile din aur nefolosite

În cazul în care ai mai multe bijuterii din aur pe care le ții în sertar de ceva timp, a venit momentul să le transformi într-un veritabil capital financiar. Cel mai simplu mod de a le valorifica este să mergi cu ele  la o casă de amanet care achiziționează astfel de accesorii. De regulă, piesele pe care le deții vor fi supuse unor verificări amănunțite pentru a fi determinată calitatea aurului și pentru a-i fi stabilită valoarea în funcție de greutate și numărul de carate. Practic, vei beneficia de o evaluare corectă, sigură și transparentă, iar, în urma vânzării bijuteriilor către casa de amanet, o să încasezi suma de bani stabilită prin contract. Marele avantaj de care beneficiezi atunci când apelezi la o astfel de agenție este că sunt acceptate piese în orice formă și stare.

Încearcă să le recondiționezi

Cele mai citite articole

Ai câteva bijuterii care i-au aparținut bunicii tale și te gândești că nu le vei folosi niciodată? Sau poate deții accesorii care au nevoie doar de un mic refresh? Ei bine, dacă nu-ți place cum arată anumite podoabe cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unei bijuterii. În general, aurul este foarte plăcut și estetic, dar dacă și-a pierdut strălucirea de odinioară probabil are nevoie de o curățare minuțioasă. Un profesionist va ști cu siguranță cum să procedeze ca să-ți lustruiască bijuteriile și să te facă să le porți din nou. Totodată, într-o unitate specializată ai posibilitatea să repari accesoriile care sunt stricate, astfel încât acestea să fie din nou atrăgătoare.

Transformă piesele vechi în noi bijuterii

Dacă știi cu siguranță că nu vei mai utiliza accesoriile din aur pe care le ai pentru că nu-ți place forma ori aspectul lor sau pentru că sunt prea deteriorate, oferă-le o viață nouă. Găsește un bijutier care să topească aurul vechi și să-l transforme într-una sau mai multe piese noi, concepute în funcție de dorințele și nevoile tale. Ai în vedere totuși că acest proces este destul de riscant pentru că vei pierde din gramajul bijuteriilor pe parcursul prelucrării, iar rezultatul final poate fi imprevizibil. Totuși, ca să te asiguri că vei intra în posesia unor bijuterii pe care să le porți, ai posibilitatea de a le da la schimb pe cele vechi în locul unor podoabe noi. Vor fi luate în considerare catarajul și greutatea aurului și pentru acest lucru, de asemenea există șansa de a mai achita o diferență de preț, dar măcar vei obține câteva bijuterii fermecătoare.

Fascinantele podoabe din aur sunt mai mult decât o mândrie sau o simplă încântare pentru cei care le privesc. Se spune că metalul prețios are chiar și beneficii pentru sănătate, fiind folosit cu succes în medicina alopată de mai mulți ani. Indiferent ce alegi, trebuie să știi doar că accesoriile nefolosite devin mai puțin valoroase cu trecerea timpului, de aceea este bine să le transformi în numerar ori, de ce nu, într-o piesă pe care să o porți cu drag.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum asiguri securitatea cibernetica a afacerii: 5 sfaturi smart

Read Next

De ce literele de pe tastură nu sunt în ordine alfabetică

Most Popular