Ce inseamna un serviciu de gazduire web bun si la ce este recomandat sa fii atent?

Lansarea unui proiect online presupune intr-o prima etapa o serie de decizii, care mai de care mai importante, printre acestea regasindu-se si cea cu privire la alegerea unui serviciu de web hosting adaptat nevoilor afacerii. In teorie lucrurile pot parea destul de simple, insa de indata ce suntem pusi in situatia de a face o alegere propriu-zisa in acest sens, situatia problemei se schimba radical. La ora actuala, administratorii de site-uei web au posibilitati aproape nelimitate atunci cand vine vorba despre pachetele de web hosting, aspect ce ingreuneaza semnificativ alegerea celor potrivite. 

Alegerea unor servicii de gazduire web de calitate este un capitol caruia este recomandat sa i se acorde o atentie mai aparte, fiind in de facto unul dintre serviciile cu un impact major asupra functionalitatii unui site. Indiferent ca vinzi huse pentru telefoane Samsung, produse alimentare sau electrocasnice mari, in fiecare dintre situatii ai nevoie de un site performant. Ce presupune insa un un serviciu de gazduire web bunsi care sunt cele mai importante detalii de avut in vedere?

Uptime de minim 99,9%

Uptime-ul este practic o cale prin care furnizorul iti garanteaza faptul ca serverul pe care datele site-ului tau sunt stocate este functional. Un uptime mai mic de 99,9% poate insemna minute sau chiar ore in are serverul este offline, iar site-ul tau indisponibil. O astfel de situatie poate afecta iremediabil imaginea unei afaceri online, motiv pentru care este imperios necesar ca uptime-ul garantat sa nu fie niciodata sub aceasta valoare. 

Servicii de suport de calitate

Cele mai citite articole

Alegerea unui serviciu de web hosting bun sau mai bine spus, colaborarea cu o companie de profil serioasa, vine la pachet cu un avantaj deosebit de important. Mai exact este vorba despre calitatea serviciilor de suport. In timp pot aparea tot soiul de situatii legate de functionarea unor servere, astfel ca gasirea unor solutii rapide in astfel de momente este un lucru mai mult decat esential. O companie care se respecta si isi respecta la randu-i clientii, se va asigura intotdeauna de faptul ca serviciile de suport oferite intrec asteptarile clientilor, venind mereu in intampinarea acestora cu cele mai bune solutii. 

Back-up frecvent

Chiar daca un spatiu mare de stocare si viteza par a fi singurele aspecte esentiale atunci cand se vorbeste despre web hosting, in realitate mai exista o serie de aspecte relevante, ce trebuie luate in calcul. Spre exemplu, un serviciu de web hosting bun, presupune si pastrarea in siguranta pe server a datelor site-urilor. Astfel, existenta back-up-ului nu reprezinta nicidecum un moft, ci o masura de siguranta suplimentare. In situatia defectarii unui server, datele site-urilor stocate pot fi recuperate cu usurinta.

Existenta SSL-ului

In secolul actual, desi siguranta pe Internet s-a imbunatatit semnificativ, acest lucru nu este suficient astfel ca o companie de web hosting ar trebui sa iti ofere posibilitatea de a opta pentru certificate SSL. Aceste certificate reprezinta la ora actuala una dintre cele mai eficiente cai prin care transferul de date se poate realiza in deplina siguranta. Mai mult decat atat, aceste certificate ofera totodata si un plus de incredere in randul utilizatorilor, care pot identifica cu usurinta daca un site utilizeaza sau nu certificate SSL (prezenta sau absenta lacatului de culoare aurie sau verde in dreptul adresei web). 

Cele mai citite articole

Read Previous

Iti doresti sa organizezi o petrecere de neuitat? Iata cativa pasi pe care sa ii urmezi!

Read Next

Cat de importante sunt serviciile de promovare in succesul unui business online?

Most Popular