Ce avantaje prezinta implantul dentar spre deosebire de clasica punte dentara?

Pierderea unui dinte sau a unei masele este o situaite neplacuta pentru orice pacient avand in vedere ca acest lucru nu are repercusiuni doar de natura estetica, ci si functionala in ceea ce priveste masticatia. Prezentarea tardiva in cabinetul medicului stomatolog este de departe unul dintre cele mai comune motive pentru care pacientii pierd in timp anumiti dinti sau masele. Solutionarea unei astfel de situatii este in genere una destul de completa, pana in prezent existand doar doua moduri prin care se poate aborda o soluttie in astfel de cazuri. Mai precis, este vorba despre implantul denatar si despre clasica punte dentara. Ambele sunt menite sa acopere spatul ramas liber in urma pierderii unui dinte sau a unei masele, insa au avantaje si dezavantaje complet diferite. 

Implantul dentar, desi o solutie revolutionara, nu mai reprezinta o noutate in lumea zilelor noastre, chiar daca mai exista pacienti care au diferite temeri legate de aceasta procedura. Spre deosebire de clasica punte dentara, popularul implant dentar, vine la pachet cu o serie mai larga de avantaje, in special daca se raporteaza totul pe un termen mediu sau lung. Iata asadar cateva motive pentru care implantul dentar este o solutie mai avantajoasa decat puntea dentara. 

Implantul dentar nu presupune “sacrificarea”dintilor vecini

Unul dintre cele mai importante avantaje ale optarii pentru implantul dentar reiese din faptul ca aceasta procedura se face doar in acel loc in care s-a aflat initial dintele pierdut. In cazul puntii dentare, pentru a putea fi realizata, este necesar ca dintii invecinati sa fie slefuiti, un proces ireversibil. Astfel, prin alegerea unui implant denatar, un pacinet are posibilitatea de a-si pastra intacti dintii vecini. 

Imita perfect dintele natural

Cele mai citite articole

Avantajul implanturilor dentare reiese si din faptul ca acestea au capacitatea de a imita perfect dintele natural. Nu sunt deloc rare situatiile in care pacientii aproape ca uita complet de faptul ca au un implant dentar, tocmai pentru faptul ca acesta se comporta si arata exact ca un dinte natural.

Mentine estetica faciala

In cazul pierderii unui dintre sau a unei masele, estetica faciala poate avea grav de suferit, in special daca pacientul nu se prezinta la stomatolog pentru a solutiona cat mai rapid aceasta problema. Astfel, dincolo de aspectele functionale ale unui implant dentar, pe lista avantajelor se contureaza simultan si faptul ca ajuta la mentinerea etseticii faciale. Daca la locul unde initial se afla un dinte sau o masea, nu se intervine in timp util, exista riscul ca dintii vecini sa se deplaseze, cea de poate avea un impact neplacut asupra esteticii faciale. 

Restaureaza complet functia de masticatie si are o rezistenta excelenta in timp

Nu in ultimul rand, un implant dentar are capacitatea de a restaura complet functia de masticatie, care in general este afectata de pierderea dintilor si maselelor. Mai mult decat atat, implantul dentar ar trebui intotdeauna privit ca o investitie pe termen lung avand in vedere ca realizat si intretinut in mod corespunzator, acesta poate rezista cu succes chiar si pana la 30 de ani. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Iti iubesti masina? Iata cum este recomandat sa ai grija de ea in sezonul rece!

Read Next

Iti doresti un par sanatos? Iata cateva greseli pe care nu trebuie sa le faci!

Most Popular