Greșeala care te poate costa falimentul restaurantului tău în 2022

Explozia facturilor i-a făcut pe mulți antreprenori HoReCa să se gândească serios că a sosit clipa în care să renunțe la business-ul lor în care au investit atâtea resurse de timp, energie și bani.

Totuși, cu niște dotări mai performante s-ar putea ca lucrurile să nu stea atât de dramatic pentru tine. Spre exemplu, nu ai deja o cameră frigorifică în unitatea ta?

De ce merită să comanzi o cameră frigorifică de la TC Romania Crown Cool?

Camere frigorifice? Chiar așa. O metodă foarte bună de a elimina risipa de curent electricși alte costuri împovărătoare pentru afacerea ta: cu produsele achiziționate de la furnizori în stocuri prea mici și la un cost prea piperat, cu livrarea acestora prea frecventă, în condițiile în care cheltuielile de transport s-au majorat și ele simțitor.

Prea au venit în cascadă aceste crize pentru ca să nu fie absolut normal să se gândească serios la această “soluție”. Doar că nu e deloc o rezolvare, ci efectiv o capitulare în fața unui mediu economic extrem de agresiv cu aceia care lucrează în domeniul alimentației publice în țara noastră.

Și când te gândești cât de bine începuseră să meargă lucrurile în 2019… Profesioniștii din acest sector de activitate pot să depună mărturie cât de multe planuri de viitor aveau, câte speranțe își făcuseră pentru ceea ce ar fi trebuit să urmeze.

Totul s-a spulberat însă în primele luni ale lui 2020 și ne-am trezit cu toții într-o lume nouă, unde regulile vechi nu se mai aplică, iar cele noi încă nu s-au stabilizat. Iar în această perioadă de tranziție, din nefericire, scapă cine poate.

Echipamente frigorifice mai mari și performante, pentru stocarea stocurilor alimentare

Dacă pandemia de coronavirus a afectat mai ales oamenii, pandemia facturilor crescute artificial tinde să dea lovitura mortală multor afaceri mici și mijlocii, mai ales acelora care au capital românesc 100%.

Și, precum se știe, HoReCa este unul dintre acele domenii în care se consumă enorm de multă electricitate și gaze. Chiar și dacă, să zicem, un restaurant și-ar schimba brusc rețetarul și ar produce doar meniuri vegane, tot ar fi nevoie de curent electric măcar pentru stocarea materiilor prime alimentare și al funcționării echipamentelor din bucătăria profesională.

Orice antreprenor din branșă știe că echipamentele frigorifice sunt cele mai mari consumatoare de energie electrică și de aceea, una dintre primele măsuri ce se pot lua ar fi aceea de a renunța la a mai ține în funcțiune un număr mare de lăzi congelatoare, dulapuri frigorifice și să se folosească prioritar drept loc de stocare o cameră de congelare, una de congelare rapidă sau de refrigerare, după caz.

Cele mai citite articole

Nu contează că este vorba despre o unitate HoReCa de dimensiuni mici sau medii, există acum la firmele de specialitate posibilitatea de a comanda camere de răcire performante care să aibă fix dimensiunile potrivite pentru localul antreprenorului care face respectiva comandă.

Mai mult decât atât, există nu doar camere frigorifice fixe, ci și camere de răcire modulare, extrem de solicitate de către antreprenori, deoarece ei pot să le redimensioneze ulterior, în funcție de cerințele business-ului lor.

Nu ignora importanța unei camere frigorifice pentru afacerea ta

Siguranța este o prioritate la manipularea alimentelor. Nu te gândi la asta ca la o corvoadă pe care o faci să nu iei amendă de la organele de control.

Depozitarea alimentelor și manipularea lor în siguranță pot împiedica clienții să se îmbolnăvească. Indiferent dacă ești un antreprenor veteran al industriei ospitalității sau un nou-intrat în această lume fascinantă, dar extrem de provocatoare, trecerea în revistă a unor sfaturi referitoare la utilizarea corectă a unei camere frigorifice poate îmbunătăți operațiunile desfășurate în unitatea ta și iți poate menține clienții în siguranță.

Antrenează-ți angajații să urmărească datele de expirare pentru toate bunurile aflate în camera frigorifică. O fișă care listează expirarea produselor noi și existente arată cu ușurință aceste informații. Subliniază-le importanța utilizării bunurilor înainte de data limită pentru o siguranță și o calitate optimă.

“Primul produs intrat, primul ieșit”, ar trebui să devină mantra personalului tău atunci când folosește stocul. Această regulă guvernează rotația și utilizarea stocurilor. Când se recepționează o livrare, plasarea noului stoc în spatele stocului existent este obligatorie. Procedând astfel, se reduce risipa, deoarece nu vei mai avea bunuri depozitate peste datele de expirare. 

Menținerea intervalelor de temperatură este esențială pentru a preveni intoxicațiile alimentare. Urmărește temperaturile și aruncă orice alimente depozitate la o temperatură greșită. Ia în considerare instalarea de alarme legate de termometrele din unitățile de depozitare pentru a alerta angajații cu privire la schimbările critice de temperatură care ar putea afecta siguranța și calitatea alimentelor.

Etichetează și verifică alimentele depozitate. Deși ar trebui să etichetezi alimentele nedeschise, este și mai important să etichetezi alimentele deschise. Utilizează toate alimentele înainte ca timpul să expire. Dacă ai îndoieli, aruncă fără ezitare mâncarea. Este mai bine să fii în siguranță, decât să-ți pară rău după aceea.

Nu face greșeala competitorilor tăi care au ignorat importanța unei astfel de dotări pentru un restaurant care vrea să reziste în acest an, al crizelor de tot felul!

Intră pe site-ul tcromania.com pentru a comanda o cameră frigorifică performantă, personalizată, demnă de 2022, la un preț foarte bun!

Cele mai citite articole

Read Previous

Aspectele importante de care să ții când vrei să devii părinte

Read Next

5 greșeli frecvente în întreținerea grădinii

Most Popular