Ce beneficii poate aduce tabla interactiva procesului de invatare?

Tehnologia si internetul au capatat un rol foarte important in viata de zi cu zi a oamenilor, astfel ca si procesul de invatare ar trebui sa fie adaptat conditiilor actuale. Cum copiii sunt foarte familiari cu mediul digital, digitalizarea orelor de curs ar trebui sa fie o prioritate pentru sistemul educational din tara. 

Pentru ca orele de curs sa se desfasoare in conditii moderne, inspectoratele scolare pot instala in clase table interactive, care deja reprezinta o normalitate pentru unele unitati de invatamant. In acest fel, copiii vor fi mai usor de facut sa coopereze, sa fie atenti si activi in timpul orelor. 

Ce este tabla interactiva si cum se foloseste aceasta? 

Tabla interactiva este un dispozitiv electronic, dotat cu senzori, care functioneaza intr-un mod similar unei tablete. Diferenta dintre cele doua dispozitive inteligente este ca tabla interactiva afiseaza imaginile cu ajutorul unui proiector, pe o suprafata mai mare, astfel incat sa poata fi observata cu usurinta de toti participantii la curs. 

Cele mai citite articole

Avantajul pe care il ofera o tabla interactiva in detrimentul uneia clasice este tocmai faptul ca permite interactionarea cu imaginile afisate, astfel ca orele de curs devin mult mai interesante pentru copii. In plus, aceasta poate fi folosita si pentru proiectii clasice, pe post de tabla de scris sau suport pentru a fixa unele obiecte sau foi, cu ajutorul unor magneti. 

Care sunt beneficiile aduse de folosirea unei table interactive la ore? 

Orele de curs desfasurate cu ajutorul unor astfel de table vor deveni mai interesante pentru copiii secolului XXI, pentru care tehnologia este ceva obisnuit. 

Prezentarea lectiilor prin intermediul unei table interactive, care permite chiar si desfasurarea unor activitati amuzante, precum quiz-uri sau concursuri, care au rolul de a sedimenta informatiile obtinute, ii va determina pe elevi sa fie mai atenti si mai implicati in timpul orelor, acestia vor deveni mai activi si vor dori sa raspunda mai des, iar procesul de memorare va fi mai simplu si mai rapid. 

Prin urmare, tabla interactiva este una multifunctionala, care poate aduce imbunatatiri importante atat in ceea ce priveste modul de desfasurare a orelor, cat si invatarea. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să îți accesorizezi rochia de seară: 3 genți plic potrivite pentru tine

Read Next

Cum alegi tastatura ideală

Most Popular