Construirea unei locuinte implica multe etape, fiind un proces amplu, cu o multitudine de provocari. Pentru a construi o casa in mod corect, specialistii ne ofera cateva sfaturi simple, dar care pot schimba intreg parcursul lucrarilor, fluidizandu-le si eficientizandu-le. Afla care sunt aceste sfaturi si alege-le pe cele care te pot ajuta cel mai bine in demersul tau de a construi.
Alege materialele din magazine specializate
Cu siguranta inainte de a construi ai vazut ca pretul cimentului difera si ca exista mai multi furnizori de armatura sau de lemn. Este recomandat sa alegi toate materialele din magazine specializate, pentru a avea siguranta ca acestea au fost mentinute in conditii foarte bune, departe de umiditate sau uscaciune prea mare. Acest lucru se poate reflecta in calitatea constructiei finite, mai ales la nivel de rezistenta.
Apeleaza la un inginer proiectant
Inginerul proiectant te poate ajuta in ceea ce priveste elaborarea proiectului tehnic pentru constructia pe care urmeaza sa o realizezi. Proiectul tehnic va contine toate calculele de rezistenta si stabilitate, plus necesarul de materiale, astfel incat constructia sa aiba mereu un reper pe care sa il urmeze la nivel de desfasurare a etapelor de lucru.
Investeste in fundatia casei
Fundatia este cel mai important element constructiv al unei case, deoarece cu ajutorul acesteia se face transferul incarcarilor la teren. O fundatie stabila, construita pe un teren ales in mod corect, capabil sa preia incarcarile, reprezinta unul dintre punctele importante de plecare pentru construire.
Realizeaza corect masuratorile
Pe santier fiecare element trebuie sa fie corect masurat, pentru a fi mai apoi corect construit. Este recomandat sa elimini cat mai mult abaterile, pentru a te asigura ca acestea nu pericliteaza modul de comportare a structurii sub sarcina.
Etapizeaza lucrarile
Pentru a realiza o casa in timp util si fara a face compromisuri este necesar sa etapizezi lucrarile si sa stabilesti o ierarhie a acestora. In acest fel vei sti cum sa pregatesti materialele potrivite, uneltele si sa apelezi la specialistii potriviti.
Eficientizeza lucrarile in functie de conditii
Uneori conditiile meteorologice te pot forta sa amani lucrarile cu realizare la exterior, insa acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa mai lucrezi deloc. Din contra, este recomandat sa lucrezi la interior, avansand astfel cu lucrarile in acest sens.
Angajeaza personal specializat pentru fiecare tip de lucrare
Daca vrei sa fii sigur ca lucrarile tale sunt realizate in mod corect, asigura-te ca apelezi la specialistii potriviti. Electricienii, instalatorii sanitari sau betonistii, fiecare dintre acestia au un aport major asupra lucrarii de construire, ca intreg.
Inchiriaza utilaje de santier
Pentru a-ti usura munca in ceea ce priveste etapele de pregatire a terenului, este recomandat sa inchiriezi utilaje de santier cu ajutorul carora sa poti lucra. Vei vedea ca exista firme care iti ofera atat posibilitatea de a cumpara, cat si de a inchiria buldozele, autogredere sau miniincarcatoare, iar acest lucru se va resimti mai ales in timpul de lucru si in cheltuielile mai scazute la final de proiect.
Respecta normele de securitate
Felul in care se lucreaza pe un santier este deosebit de important deoarece vorbim despre siguranta muncitorilor. Cumpara scari si schele, chingi si casti de protectie, manusi si in general orice echipament menit sa protejeze, mai ales in cazul lcurarilor ample de santier.
Lucreaza impreuna cu un arhitect
Arhitectul te poate ajuta sa realizezi amenajarea casei tale din punct de vedere estetic, intervenind cel mai adesea la nivel de finisaje. Alege un arhitect cu un portofoliu amplu, care sa aduca valoare casei tale prin ideile sale.
Felul in care construiesti se va rasfrange asupra sigurantei si stabilitatii casei tale. Din acest motiv este necesar sa faci alegeri potrivite, care sa contribuie la asigurarea acestor caracteristici, pentru ca tu sa te bucuri de tot confortul casei tale.