Planificarea nunții. Pașii necesari și organizarea bugetului

Te pregătești să faci pasul cel mare alături de persoana iubită? Dacă ai început deja pregătirile de nuntă, ar trebui să știi că un detaliu extrem de important este stabilirea bugetului. În funcție de acest aspect vei putea ulterior să înaintezi cu următorii pași privind organizarea marelui eveniment. Așa că îți venim în ajutor cu câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare astfel încât să îți calculezi bugetul pentru nuntă cât mai ușor.

Pregătește o listă cu lucrurile de care ai nevoie pentru nuntă

Înainte de a începe să îți calculezi bugetul pentru nuntă ar fi indicat să pregătești o listă cu toate serviciile și produsele de care vei avea nevoie la eveniment. În primul rând vei avea nevoie de o locație pentru petrecere, așa că poți trece pe listă mai multe opțiuni, astfel încât să poți compara costurile. De asemenea, poți pregăti o secțiune specială pentru meniu, cocktail bar și candy bar. Iar lista poate continua în acest fel, atât pentru decorațiuni, cât și pentru serviciile foto-video, DJ, hostess, etc. O astfel de listă te va ajuta să-ți organizezi bugetul mult mai bine, iar astfel te vei asigura că nu ai omis niciun detaliu esențial.

De asemenea, va trebui să incluzi în această listă și ținutele pentru nuntă, serviciile de make-up și hairstyling, accesoriile și verighetele. Iar dacă ai un buget generos, poți include pe lista ta verighetele cu diamante Elyart.

Compară ofertele de pe piață

Dacă ai pregătit deja o listă cu toate lucrurile esențiale pentru nuntă, poți începe să cauți furnizorii de servicii de care vei avea nevoie în ziua marelui eveniment. Discută cu mai multe firme și obține ofertele lor de preț, astfel încât să alegi cea mai bună opțiune de pe piață. Poți chiar să negociezi anumite prețuri, cum ar fi în cazul fotografului sau al videografului. De asemenea, în rândul accesorilor de nuntă – cu cât comanzi mai multe produse, cu atât prețul va fi mai redus.

După ce reușești să ai o privire de ansamblu privind costurile serviciilor de pe piață îți va fi mult mai ușor să iei o decizie împreună cu partenerul tău, astfel încât să te poți încadra în bugetul stabilit inițial.

Stabilește numărul de invitați

Întotdeauna costurile sunt mult mai mici pentru o nuntă restrânsă, cu un număr redus de invitați, tocmai de aceea, tot mai mult cupluri optează pentru o astfel de nuntă. Însă, există și cupluri care preferă nunțile tradiționale, cu mulți invitați, care sunt un prilej de reunire a familiei și a tuturor celor dragi.

Cele mai citite articole

Atunci când organizezi  o nuntă, trebuie să te raportezi la lista persoanelor pe care dorești să le inviți, astfel încât să poți calcula toate costurile implicate per persoană. După ce ai pregătit o listă, poți începe să aproximezi câte dintre persoanele menționate vor participa la eveniment, astfel încât să te asiguri că vei reuși să acoperi toate cheltuielile.

Cel mai fericit caz este acela în care la finalul nunții, încasările din darurile primite acoperă atât cheltuielile evenimentului, cât și luna de miere. Însă, sunt și situații în care darul oferit nu este pe măsura așteptărilor. În astfel de cazuri, este posibil ca bugetul gândit inițial să nu fie de ajuns, așa că ar fi indicat să îți pregătești separat un buget de urgență, pe care să îl poți folosi pentru a achita restul serviciilor.

Cere un avans din partea familiei

Pentru a putea acoperi toate costurile nunții, poți cere un avans din partea familiei, astfel încât să poți demara anumite activități de pe listă, cum ar fi închirierea localului și cumpărarea ținutelor pentru nuntă. 

Dacă va fi nevoie să cazezi anumite rude venite din afara localității, va trebui să asiguri un buget și pentru această situație, așa că este important să ai niște economii puse deoparte înainte de eveniment. 

De asemenea, dacă îți dorești să lucrezi cu un anumit fotograf, care are un tarif ridicat, ar trebui să pui acest lucru în balanță cu alte servicii, astfel încât să scazi din bugetul pentru DJ sau pentru decorațiuni.

Atunci când organizezi o nuntă este dificil să renunți la unele servicii, fie că vorbim despre aranjamentele florale, despre meniu sau despre DJ. Fiecare aspect din această listă este esențial pentru crearea unui eveniment memorabil, așa că dacă îți dorești o nuntă de poveste, încearcă să îți stabilești de la bun început bugetul ideal.

Cele mai citite articole

Read Previous

Ce nu trebuie să lipsească din trusa ta de beauty?

Read Next

Costume barbati si camasa de nunta potrivita

Most Popular