Bitcoin Halving: Ce este si cum influențează prețul

Bitcoin Having este un procedeu ce reprezintă reducerea la jumătate a reward-urilor ce sunt primite pentru Bitcoin mining. Acest proces are loc ca o asigurare pentru monedele Bitcoin, pentru ca totalul acestora ce se află în circulație pe piață să nu crească exagerat de mult. Procesul se repetă la un interval de 4 ani conform studiilor specialiștilor în domeniu, iar acest procedeu de halving afectează în mod direct tranzacțiile si prețul Bitcoin.

Până în prezent au existat 3 astfel de eveniment, cel mai curând dintre ele a avut loc în anul 2020, iar următorul pe care îl prevăd specialiștii ar fi preconizat pentru anul 2024. Procesul de Halving poate reduce semnificativ minerii de Bitcoin, deoarece procedeul se complică și devine mai puțin eficient.

Ce plusuri aduce Halving-ul pe termen lung?

Fenomenul de Bitcoin Halving induce inflația prețului criptomonedei prin reducerea numărului de monede Bitcoin aflate în circulație și creșterea cererii. Înjumătățirea Bitcoin are implicații pentru toate părțile interesate din acest ecosistem.

În cazul în care o reducere la jumătate nu crește cererea și prețul, atunci minerii nu ar avea niciun stimulent. Recompensa pentru finalizarea tranzacțiilor ar fi mai mică, iar valoarea Bitcoin nu ar fi suficient de mare.

Cele mai citite articole

Pentru a preveni acest lucru, Bitcoin are un proces prin care modifică dificultatea necesară pentru a obține recompense din minerit sau, cu alte cuvinte, dificultatea de a realiza o tranzacție. În cazul în care recompensa a fost înjumătățită și valoarea Bitcoin nu a crescut, dificultatea minării ar fi redusă pentru a menține minerii stimulați. Acest lucru înseamnă că numărul de Bitcoin eliberat ca recompensă este încă mai mic, iar dificultatea procesării unei tranzacții este redusă.

Acest proces s-a dovedit a fi de succes in repetate rânduri. Până acum, rezultatul acestor înjumătățiri a fost o creștere a prețurilor, urmată de o scădere semnificativa. Cu toate acestea, prăbușirile care au urmat dupa aceste câștiguri au menținut prețurile mai ridicate decât înainte de aceste evenimente de înjumătățire.

De exemplu, după cum am menționat mai sus, piața din 2017 până în 2018 a văzut valoarea unui Bitcoin crescând la aproximativ 20.000 USD, doar pentru a scădea la aproximativ 3.200 USD. Aceasta este o scădere masivă, dar prețul unui Bitcoin înainte de înjumătățire a fost de aproximativ 650,4 USD.

Ultima înjumătățire a avut loc în timpul unei pandemii globale și într-un mediu de speculații sporite de reglementare si interes instituțional crescut pentru activele digitale și hype-ul celebrităților. Având în vedere acești factori suplimentari, rămâne neclar dacă prețul Bitcoin se va stabili în cele din urmă. Vezi care este prețul Bitcoin de astăzi.

Pentru mai multe informații, contactează echipa Bitcoin România care îți poate oferi mai multe detalii din domeniul crypto. Găsești aici toate datele de contact.

Cele mai citite articole

Read Previous

Sfaturi pentru începătorii în pictura cu acrilice

Read Next

3 Trend-uri Noi Legate De Designul Exterior Care Va Pot Scoate Casa In Evidenta

Most Popular