Care varianta de RCA este cea mai buna pentru tine

Piata asigurarilor auto este de aproximativ un an un subiect de discutie pentru toti conducatorii auto. Falimentul unei companii din domeniu, ce avea un numar urias de clienti a atras, pe langa alte probleme, si o crestere semnificativă a asigurarilor RCA obligatorii. 

Cresterea preturilor asigurarilor RCA din ultimul an a adus un val urias de nemultumiri in randul conducatorilor auto. Costurile dublate, sau chiar triplate in unele cazuri, pe care soferii sunt obligati sa le achite pentru incheierea politelor RCA au fost primele dintr-un lung lant de scumpiri ce au urmat in tara noastra si nu numai. 

Costurile uriase practicate acum de toate companiile din domeniu au atras atentia, la inceputul acestui an, inclusiv autoritatilor, atunci cand Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publică un proiect al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care solicita plafonarea preturilor asigurarilor obligatorii RCA. Din pacate, pana in acest moment nu s-a produs nicio schimbare benefica si, conform unui studiu realizat in urma cu doar cateva luni, un numar tot mai mare de soferi aleg sa circule fara un RCA valabil chiar daca risca repercusiuni grave.

Desi preturile acestor asigurari sunt suficient de mari incat sa ne destabilizeze bugetul, pentru a circula in legalitate cu autoturismul trebuie sa cautam cea mai buna solutie pentru noi in privinta incheierii unui RCA obligatoriu. 

Iata care sunt cateva dintre optiunile valabile:

Incheie o asigurare RCA pe 6 luni

Cele mai citite articole

Inainte de cresterea alarmanta a preturilor acestora, multi conducatori preferau sa incheie o asigurare RCA cu valabilitate de 6 luni sau chiar pe o singura luna. Diferentele de pret erau, in trecut, deseori suficient de mici, astfel incat sa nu conteze. Insa, acum lucrurile s-au schimbat fundamental, costurile unei astfel de asigurari fiind semnificativ mai mari. Sunt in continuare o alegere buna pentru cei care utilizeaza masina personala o perioada limitata de timp sau, din cauza falimentului recent al marii companii de asigurari, sunt reticienti asupra credibilitatii celorlalte. Daca vei cauta online pret asigurare auto pe 6 luni vei descoperi ca tarifele nu difera foarte mult de la o companie la alta, astfel incat o vei putea alege pe cea care iti oefra cea mai multa incredere. 

Incheie o asigurare RCA pe 1 an 

Aceasta optiune a fost aleasa de cei mai multi dintre posesorii de autoturisme, in special datorita pretului. Aceasta este si recomandarea specialistilor in domeniu pentru cei ce doresc sa faca economie, pretul unei asigurari cu valabilitate 1 an de zile fiind semnificativ mai avantajos decat al celor pe o luna sau pe 6 luni. 

Plateste asigurarea in rate prin cardul de cumparaturi

Dat fiind faptul ca suma unei asigurari depaseste cu mult pretul pe care eram obisnuiti inainte sa-l achitam, indiferent de perioada pe care alegem sa o incheiem, este foarte posibil ca bugetul nostru sa fie afectat. In astfel de situatii ne poate fi de ajutor un card de cumparaturi in rate fara dobanda, pe care il putem folosi la plata politei de asigurari, deoarece majoritatea comerciantilor detin un POS. Astfel, indiferent daca ai un broker de asigurari cu care colaborezi sau alegi un furnizor online, in functie de tipul cardului de cumparaturi poti trece peste aceasta cheltuiala cu mult mai putin efort financiar. 

In ultimul an, tot mai multi soferi au ales sa contracteze un serviciu aditional, extrem de util: decontarea directa. Costul acestui serviciu auxiliar este destul de mic, iar in cazul in care vei avea un incident in trafic cu un alt autoturism cauzat din vina acestuia, iti poti repara masina in baza asigurarii proprii tale cu decontare directa, fara a mai astepta rezolvarea din partea companiei de asigurari la care are polita celalalt sofer. 


Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Read Previous

Cămăşi mărimi mari, XXL pentru bărbați puternici și moderni

Read Next

Este backup-ul util atunci când deții un business?

Most Popular