Este backup-ul util atunci când deții un business?

În cazul oricărui business, buna funcționarea a acestuia este dată, în mare măsură, nu doar de eficientizarea proceselor interne, ci și de corecta administrare a datelor și a informațiilor interne. 

O companie deține o mulțime de informații sensibile, precum date ale clienților, proceduri de lucru și chiar informații financiare, ce au nevoie a fi stocate în medii sigure, la care angajații să aibă acces facil în timp real, dar și mai important este ca acestea să fie securizate, astfel încât hackerii să nu aibă acces la ele.

În cazul oricărui tip de business, iminența unui atac cibernetic este mare, de aceea, companiile care se respectă investesc în servicii software de ultimă generație, inclusiv în soluții de backup de date.

Ce este, mai exact, un backup?

Așa cum îi spune și denumirea, backup-ul este un instrument digital de stocare constantă, de lungă durată, a tuturor datelor dintr-o companie, pentru a fi accesate rapid, ori de câte ori este nevoie. Acesta funcționează independent de dispozitivele utilizate în cadrul afacerii, ceea ce îl face o soluție mai eficientă și 100% sigură.

Backup-ul nu înseamnă mutarea unor date dintr-un loc în altul, ci presupune realizarea unei copii securizate a acestora, stocată pe un dispozitiv independent, în siguranță deplină. Un alt aspect important este dat de faptul că sistemele de backup sunt utile mai ales în cazul unui volum uriaș de date, spre a fi accesate în viitorul apropiat.

Ce trebuie să știi despre importanța unui backup?

În urmă cu doar câțiva ani, backup-ul era considerat opțional, însă astăzi, odată cu înmulțirea atacurilor cibernetice acesta a devenit o prioritate. Volumul mare de date, valoarea pe care acestea o au pentru companie și nevoia de centralizare a informațiilor au transformat backup-ul într-o parte esențială pentru bunul mers al afacerii.

Și, totuși, cum te poate ajuta un backup?

Backup-ul previne evenimentele ce pot periclita bunul mers al companiei

Dacă natura business-ului este acela de a produce date în mod constant, trebuie să iei în calcul faptul că oricând pot interveni defecțiuni la dispozitivele pe care angajații lucrează, ceea ce face ca datele să fie pierdute definitiv. La fel se poate întâmpla și în cazul furtului, al distrugerii sau al unui incendiu, precum și din cauza unei erori umane – toate acestea duc la pierderea definitiva a datelor. 

Backup-ul face ca documentele să fie sigure

Un alt beneficiu pe care backup-ul îl aduce este legat de păstrarea, în condiții de maximă siguranță, a anumitor date. Să luăm exemplul documentelor foarte vechi (cum ar fi arhive sau cărți de muncă), ce nu mai pot fi reconstituite. În acest sens, backup-ul păstrează datele confidențiale în siguranță, departe de accesul persoanelor neautorizate.

Read Previous

Care varianta de RCA este cea mai buna pentru tine

Read Next

Te doare degetul mare de la mana? Iata care ar putea fi motivele!

Most Popular