De ce trebuie să ții cont atunci când alegi geamurile de termopan?

Ferestrele PVC sunt o alegere inspirată pentru orice locuință, oferind un plus de confort și siguranță greu de trecut cu vederea. Însă, geamurile termopan se împart în mai multe categorii, în funcție de dotările pe care le au. La ce elemente ar trebui să fii atent în momentul alegerii acestora?

Iată câteva detalii de reținut în legătură cu ferestrele termopan. Cu ajutorul acestora, vei putea face o alegere potrivită pentru casa și nevoile tale.

Profilul PVC

Există mai multe tipuri de profile, cu diferite specificații. În alegerea celui potrivit pentru nevoile tale este necesar să ții cont de adâncimea profilelor, numărul garniturilor și al camerelor de izolare termică, dar și de prezența unor armături din oțel la interior, care să consolideze profilul. Pentru a beneficia la maximum de o bună izolație, poți alege o adâncime a profilului de minimum 74 mm, cu 6 camere și cu 3 garnituri. Întăritura din interior, realizată din oțel, ar trebui să aibă 1.5-2 mm.

Sticla

Ferestrele pot fi de mai multe feluri, în funcție de tipul de sticlă utilizat. Poți opta pentru sticla transparentă, fără alte proprietăți sau pentru versiunile cu un control termic mai bun. Acestea includ sticla Low-E, cu emisivitate redusă, sau sticla 4 Seasons (sticla selectivă), care ajută la păstrarea unei temperaturi constante în interior. Sticla laminată este o altă opțiune potrivită dacă îți dorești mai multă siguranță, aceasta având o mare rezistență la tentativele de spargere a locuinței.

Poți alege ferestrele și în funcție de numărul de foi de sticlă. Multe persoane optează pentru geamul dublu, însă ai și posibilitatea de a monta un geam triplu, cu 3 foi de sticlă. Acesta poartă și numele de geam tripan.

Feroneria

Cele mai citite articole

Piesele de feronerie ale unei ferestre permit închiderea și deschiderea acesteia prin diverse mecanisme. Astfel, poți alege un sistem de deschidere în care partea mobilă a ferestrei poate fi poziționată în mai multe unghiuri care să faciliteze o aerisire controlată a încăperilor. Există chiar și un sistem de deschidere 3D, pe 6 mm, în care întreaga suprafață a ferestrei se deplasează din ramă și permite aerisirea de jur-împrejurul părții mobile.

Însă, ventilația nu este singurul scop al feroneriei. Ferestrele pot fi dotate și cu sisteme de blocare sau închidere cu cheiță, astfel încât acestea să nu poată fi deschise din exterior și să nu permită pătrunderea prin efracție. Sistemele de blocare sunt utile chiar și în cazul copiilor sau a animalelor de companie.

Culoarea

Un alt criteriu mai puțin pragmatic, dar în continuare foarte important, este și culoarea ramei termopanelor. Poți opta pentru culori, în funcție de designul casei. Poți alege diverse tonuri apropiate de culoarea lemnului sau nuanțe mai închise, precum griul antracit. 

De asemenea, poți alege ca ramele ferestrelor să aibă o culoare la exterior și altă culoare la interior. Astfel, acestea se pot încadra perfect stilului arhitectural al clădirii, în timp ce se vor asorta și cu elementele de la interior.

Geamurile PVC oferă numeroase avantaje și cresc în mod considerabil gradul de confort din interiorul locuinței tale. Pentru a îndeplini cu succes toate aceste criterii, poți verifica oferta de termopane de la Izotec și poți alege ferestrele care ți se potrivesc.

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să te pregătești pentru renovarea locuinței? 4 sfaturi utile

Read Next

Masuri de siguranta obligatorii pentru calatoria cu un copil in masina

Most Popular