Metode Agile, cele 7 avantaje care accelereaza inovatia

O certificare Agile este esentiala astazi pentru ca nu iti mai poti permite sa pierzi timpul si sa reconstruiesti complet proiectul de fiecare data cand exista incertitudine. Intr-un departament IT, clientii tai sunt afacerile, au tot mai multe proiecte si cerinte din ce in ce mai puternice in ceea ce priveste time-to-market. Chiar daca nevoile lor pot fi uneori suficient documentate la inceputul proiectului, rar este ca acestea sa nu evolueze pe parcursul cursului sau chiar sa schimbe cursul!

Procesele netede sunt grozave, dar un singur graunte de nisip poate distruge toate componentele. A incetini astazi inseamna a nu mai inova. 

De ce este metoda Agile atat de atragatoare? Probabil pentru ca este o metoda iterativa si incrementala de management de proiect centrata pe munca colaborativa. Echipa de proiect ramane concentrata pe crearea de valoare adaugata pentru clienti cu rezultate regulate pe tot parcursul proiectului. 

Iata 7 puncte ale principalelor avantaje ale metodologiilor Agile

1. Time-to-market

Accelerarea disponibilitatii noilor produse pe piata lor se afla in centrul metodelor Agile deoarece toate ritualurile impun o decompartimentare a comerturilor, mai multa colaborare, mai multa transparenta intre relatiile client/furnizor, mai multa capacitate de reactie. 

Metoda Agile permite un ritm sustinut si previzibil de livrabile. Cu sprinturi care dureaza de la 1 pana la 6 saptamani, poti lansa noi functii imediat ce sunt live. 

2. Colaborare si angajament

Agile inseamna si interactiuni constante deoarece clientul este implicat in fiecare etapa a proiectului. Clientul este literalmente integrat in proiect, ceea ce permite echipelor tehnice sa inteleaga problemele si asteptarile lor, este un cerc virtuos. Gata cu faimosul efect de tunel. Echipele sunt mai imputernicite, versatile si mai bine organizate intre ele. 

3. Transparenta deplina

Agile se bazeaza pe comunicarea transparenta cu clientul privind progresul proiectului. Este implicat in prioritizarea elementelor si a altor functionalitati care urmeaza a fi livrate pana la planificarea iteratiilor prin testele functionale. Pe de alta parte, acest lucru implica faptul ca un client este bine si cu adevarat pregatit sa se implice personal in proiect si, prin urmare, intr-o anumita masura, sa impartaseasca riscurile si sa-si asume responsabilitatile. 

4. Calitatea software-ului

In metodologia Agile, la fiecare sprint se efectueaza teste regulate, ceea ce face posibila verificarea faptului ca o calitate este intr-adevar cea asteptata si ca produsul functioneaza in aceasta etapa de dezvoltare. 

5. Costuri previzibile in timp

Desi principala motivatie a clientilor ramane pur operationala, cum ar fi o mai buna aliniere intre IT si business, mai multa productivitate, o mai buna arbitrare a prioritatilor, metodele Agile permit o mai buna gestionare economica a proiectelor. 

6. Dreptul de a te razgandi

In Agile, spre deosebire de metodele traditionale (cascada sau V-cycle), schimbarea este binevenita si adaptarea este regula! Clientii isi pot schimba parerea, isi pot schimba nevoile, iar echipele tehnice isi pot schimba si alegerile tehnologice. 

7. Mai multa satisfactie

Primul principiu al certificarii Agile este de a obtine satisfactia clientilor cat mai curand posibil prin livrarea rapida si regulata a functionalitatilor asteptate. Fara esecuri costisitoare si bugete explozive, poti opri oricand proiectul si sa ai vizibilitate asupra tuturor costurilor suportate. 

Read Previous

Cât de greu este să câștigi atunci când joci online la cazino?

Read Next

Cum să alegi cele mai bune produse pentru aplicarea de gene

Most Popular