TOP 6 alimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider

Frigiderul este cel mai important instrument din bucătăria ta. Este locul în care depozitezi mâncarea, evident, dar poate fi și o salvare atunci când gătești. Dacă păstrezi aceste șase articole la îndemână în orice moment, atunci nu te vei trezi niciodată să mergi la cumpărături pentru cină sau să încerci să iei din nou la pachet.

Iată 6 alimente pe care ar trebui să le ai mereu în frigider:

Ouă

Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de proteine ​​și sunt, de asemenea, pline de nutrienți precum vitamina D, vitamina A, riboflavină și seleniu. Ouăle sunt, de asemenea, o sursă bună de colină – un nutrient care este esențial pentru sănătatea creierului, precum și pentru dezvoltarea fătului la femeile însărcinate.

Unt

Untul este o sursă bună de grăsimi și alți nutrienți esențiali pentru sănătate. O lingură de unt oferă 7 grame de grăsimi saturate, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea recomandată și conține și vitaminele A, D și E, iod și seleniu.

Lămâie

Dacă ai o lămâie în frigider, o puteți folosi pentru tot felul de scopuri. Lămâile sunt excelente pentru curățenie, adaugă aromă alimentelor și băuturilor și chiar ajută la pierderea în greutate. Poți folosi sucul de la lămâi pentru a curăța multe articole din bucătărie sau casă (inclusiv podele). Aciditatea din sucul de lămâie îl face un produs de curățare eficient care nu va lăsa niciun reziduu nedorit în urmă. O regulă de bază este 1/4 de cană de suc de lămâie amestecat cu trei căni de apă – continui să-l torni pe suprafață până când toate urmele de murdărie dispar! Vitamina C găsită în lămâi este importantă pentru stimularea imunității și combaterea răcelilor. De asemenea, ajută la creșterea producției de colagen, care menține pielea fermă și netedă, prin eliminarea radicalilor liberi din organism.

Brânzeturi

Cele mai citite articole

Brânzeturile sunt esențiale în orice bucătărie, fie că este vorba de cașcaval, telemea, cremă de brânză sau brânză de vaci. Brânza este o sursă excelentă de proteine, calciu și vitamina D și poate fi folosită în sosuri, dips și în sandvișuri. Poți folosi brânzeturile de la Auchan peste cartofi la cuptor, la micul dejun și în salate. Vei avea o masă copioasă și sănătoasă. 

Roșii

Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen, care este un antioxidant puternic. De asemenea, conțin vitaminele A și C, care sunt esențiale pentru sănătatea pielii și a părului. Roșiile au și vitamina E, un nutrient important care ajută la menținerea funcției normale a inimii. Sunt ideale pentru sandvișuri, salate și pentru paste.

Verdețuri

Varza, spanacul, rucola, matula și guma verde sunt toate verdețurile cu frunze care sunt grozave de avut la îndemână pentru salate și alte feluri de mancare. Se pot păstra la frigider câteva zile într-o pungă de plastic (care le va împiedica să se ude prea mult) sau învelite în prosoape de hârtie umede. Pentru a le pregăti pentru gătit, fie că este vorba de o salată sau de supă, va trebui să le clătiți bine înainte de a tăia tulpinile sau părțile dure ale frunzelor care ar putea fi încă atașate. Unora le place să-și gătească verdeața aruncându-le în apă clocotită, astfel încât să fie foarte fragede; alții preferă să le aburi. Oricum sunt gata atunci când sunt de un verde strălucitor și suficient de moi încât să nu ai nevoie de un cuțit pentru a le tăia ușor!

Sperăm că această listă vă va ajuta să vă păstrați frigiderul aprovizionat cu ingredientele de care aveți nevoie pentru a face niște mese delicioase!

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Pariuri sportive: 7 strategii cu șanse mari de câștig

Read Next

Cum poti alege pompa de suprafata potrivita?

Most Popular