Criterii de care sa tii cont in alegerea lustrelor pentru locuinta

Ai in plan renovarea locuintei sau te muti in curand in casa noua? In acest caz, ar fi bine sa tii cont de toate detaliile, pentru ca noua ta locuinta sa arate bine si sa aiba un aer primitor. Daca te vei ocupa personal de designul interior al casei, nu uita sa acorzi o atentie suplimentara corpurilor de iluminat. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva criterii pe baza carora poti alege cele mai bune lustre pentru casa ta. Printre acestea se numara pretul lustrei, necesarul de lumina, stilul, culoarea si altele, pe care le poti descoperi citind in continuare.

Camera in care va fi montata

Este bine sa tii cont de faptul ca in fiecare incapere dintr-o locuinta se potriveste un alt tip de lustra. In sufragerie, este nevoie de o lustra mai mare, mai puternica sau poate de chiar mai multe corpuri de iluminat de acest tip. In dormitor, vei dori o lumina calda, care sa te imbie la somn si care sa te faca sa te simti in siguranta. In ceea ce priveste holul, ramane la alegerea ta daca montezi lustre care sa lumineze mai puternic sau difuz. 

Necesarul de lumina 

In functie de camera in care va fi montata lustra, vei putea stabili necesarul de lumina. Pentru acest lucru, va trebui sa tii cont de activitatile ce se desfasoara in fiecare camera, de dimensiunile acesteia, de culorile peretilor (un criteriu pe care multe persoane nu il iau in calcul), de gradul de incarcare al camerei cu mobila si decoratiuni si asa mai departe. Daca necesarul de lumina este ridicat, asa cum se intampla in sufragerie, de exemplu, poti alege lustre cu minimum 3 becuri sau poti achizitiona mai multe corpuri de iluminat. 

Stilul 

In ceea ce priveste stilul lustrei, afla ca, in ultimii ani, sunt tot mai populare lustrele cu design minimalist, cele cu aspect industrial, vintage si lustrele foarte elegante, supradimensionate, cu benzi LED, compuse din mai multe forme geometrice suprapuse. Stilul trebuie ales in functie de preferintele tale si de stilul camerei. Spre exemplu, daca ai optat pentru un stil minimalist si culori neutre, poti alege o lustra care sa iasa din comun si sa reprezinte atractia principala a camerei. 

Culoarea si materialele 

Cand alegi culoarea si materialele din care este realizata o lustra, poti sa te inspiri din tendintele anului si sa vezi ce poti integra in locuinta ta sau poti alege direct culorile care iti plac de obicei. In ultima perioada, sunt tot mai populare lustrele in culori puternice si combinatii inedite, cum ar fi auriul si negrul, aramiul si albul, negrul si argintiul, bronzul, combinatia de negru si bronz si asa mai departe. Persoanele ce isi doresc lustre foarte elegante pot alege corpuri de iluminat intr-o singura culoare. 

Cele mai citite articole

Cel mai popular material de anul acesta este de departe metalul, prelucrat in diverse forme. In prezent, in tendinte regasim lustre cu forme iesite din comun, realizate din metal in diverse culori. 

Pretul si transportul lustrei 

Bineinteles, trebuie sa iei in considerare si pretul lustrei. Pe piata vei gasi lustre cu preturi incepand de la cateva zeci de lei pana la cateva mii sau zeci de mii de lei. Important este sa alegi lustrele ce se integreaza cel mai bine in locuinta ta, din toate punctele de vedere. 

Transportul este un alt criteriu de care sa tii cont: pentru a nu avea emotii in privinta acestuia, cel mai bine este sa comanzi lustrele dintr-un magazin online. Astfel, vor sosi la tine impachetate foarte bine si vor fi manipulate cu grija, astfel incat sa nu se sparga. 

Asadar, acestea sunt principalele criterii de care sa tii cont, cand vine vorba despre alegerea lustrelor pentru locuinta ta. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Read Previous

Te muți la casă nouă? IATĂ ce ar trebui să cumperi pentru confortul propriului cămin

Read Next

6 lucruri pe care trebuie să le știi despre chisturile la sân

Most Popular