Ce ar trebui să știe orice șofer începător

A fi șofer amator implică tot atât de multă responsabilitate, ca meseria de șofer profesionist. Trebuie să fii sigur pe cunoștințele tale de natură teoretică și, totodată, stăpân în practicarea acestora.

Dacă te afli la început de drum, șofatul ți se poate părea captivant, interesant, dar mai ales periculos și dificil. Oricât ar suna de alambicat, adevărul este că fix asta presupune, de fapt, să te regăsești la volanul unei mașini. Deși experiența merită trăită, nu e tocmai ceva simplu, pe care oricine îl poate duce la bun sfârșit. 

Sfaturi pentru șoferii aflați la început de drum

Tocmai pentru a-ți simplifica parcursul de la șofer amator la unul profesionist, iată câteva elemente de care să ții cont de acum încolo:

1. Cauciucurile sunt deosebit de importante

Dincolo de cunoștințele și abilitățile tale, ai nevoie de o mașină care să fie dotată corespunzător, care să vine în sprijinul tău, atunci când o conduci.

În primul rând, mașina trebuie să aibă cauciucurile adaptate sezonului respectiv. Dacă am intrat deja în sezonul rece, șoferul nu trebuie să amâne montarea cauciucurilor de iarnă, fiindcă acestea îl ajută să aibă control asupra volanului, când carosabilul este acoperit cu polei sau zăpadă. Poți alege dintr-o gamă foarte variată pentru cauciucurile de iarnă, accesând catalogul e-Roți.ro.

2. Concentrează-ți atenția asupra direcției de mers

Cele mai citite articole

Când nu ai multă experiență la volan, e riscant să-ți testezi atenția distributivă și capacitatea de a desfășura mai multe discuții deodată. E deosebit de important să fii atent exclusiv asupra volanului, a direcției de mers și carosabilului și să neglijezi orice alte aspecte ce-ți pot atrage atenția, cum ar fi o discuție cu pasagerii sau, mai rău, un dispozitiv mobil.

Chiar dacă o astfel de recomandare poate fi banală, există foarte multe momente în care o fracțiune de secundă are capacitatea de a face diferența între viață și moarte, așa că merită să ne aplecăm atenția asupra acestui avertisment.

3. Inspecțiile tehnice trebuie respectate 

O mașină bine întreținută va fi un aliat de nădejde la drum. Șoferii ar trebui să știe că siguranța și confortul lor la volan depinde de maniera în care își întrețin și îngrijesc automobilul.

În acest sens, ai grijă să respecți, fără niciun fel de abatere, datele la care trebuie efectuate inspecțiile tehnice periodice ale mașinii.

În concluzie, atunci când ești un mic învățăcel într-ale șofatului, fie că vrei să faci o carieră din această activitate, sau nu, trebuie să fii atent la cum îți dotezi și echipezi mașina, să alegi cauciucuri adaptate sezonului, să nu îți permiți să-ți distragă ceva atenția când ești la volan și, desigur, să îți întreții mașina exact așa cum recomandă manualele de specialitate.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Read Previous

Top 5 sfaturi pentru a alege bratara perfecta pentru tine

Read Next

Află cum afectează tehnologia în mod direct sănătatea copilului

Most Popular