Avantajele unei căști moto enduro. Când să alegi acest model?

Riderii cu experiență, cu sute de kilometri parcurși pe terenuri accidentate, știu că o cască moto enduro le asigură protecție maximă atunci când aleg adrenalina dusă la cote maxime. Dacă în lumea motociclismului nu există pasionat de moto fără un echipament complet adecvat, pentru cei care practică off-road casca enduro vine cu avantaje majore la nivel de siguranță. 

Dacă parcurgi trasee dificile și te aventurezi în zone cu grad mai mare de dificultate, ai nevoie de o cască aerodinamică. Aceasta trebuie să aibă anumite caracteristici în plus față de căștile moto de stradă. Iată care sunt avantajele unei căști moto enduro, când să alegi acest model și cum să o identifici pe cea potrivită pentru tine: 

Când este indicat să optezi pentru o cască moto enduro? 

O cască enduro de calitate este cea care te protejează de eventualele pericole ale traseelor accidentate. Se deosebește față de orice alt tip de cască moto prin designul particular pe care îl are și anume zona de protecție a bărbiei care este mult mai accentuată. 

Ai nevoie de acest model de cască moto dacă ai o motocicletă off-road și vrei să pornești într-o astfel de aventură. Aerodinamica acestui model se remarcă prin zona de protecție a bărbiei și maxilarului care este mai accentuată și care sporește fluxul de aer în timpul folosirii. Pe lângă protecția sporită dată de casca enduro în zona bărbiei, aceasta dispune și de un vizor care permite riderului să aibă o vizibilitate maximă pe traseu. Așadar, dacă participi la o competiție off-road și vrei să ai parte de protecție sporită, dar și de confort, casca enduro este pentru tine. 

Cele mai citite articole

Un alt avantaj al acestui model este izolarea fonică mult mai bună în comparație cu celelalte tipuri de căști moto ceea ce îl recomandă ca fiind ideal dacă te aventurezi în off-road, pe drumuri cu noroi și la viteze mari. 

Cum alegi un model de cască moto enduro

Există numeroase branduri care produc modele de căști enduro așa că poti alege din oferta unor producători celebri pe piață precum BELL, MT Helmets sau Scorpion EXO. Indiferent de modelul sau firma pentru care optezi, asigură-te că vei purta o cască de cea mai bună calitate. Ia în calcul faptul că, atunci când parcurgi un traseu accidentat, ai nevoie să deții controlul complet al motocicletei, ceea ce înseamnă că nu vei fi static. Ai nevoie de ventilație, dar mai ales de protecție. Ambele sunt beneficii pe care ți le oferă o cască enduro. De asemenea, e la alegerea ta dacă optezi pentru vizieră sau pentru ochelari de protecție. Oricum ar fi, e obligatoriu să te asiguri că ai parte de o protecție corespunzătoare și de un confort sporit.

De asemenea, când vrei să-ți alegi casca enduro, ține cont și de mărimea sa. Niciun echipament moto nu te protejează dacă nu ți se potrivește 100%, iar acest lucru se aplică mai ales în cazul căștii. Aceasta trebuie să ți se potrivească perfect atunci când o pui pe cap, fără să strângă sau să fie largă în vreun punct. Este recomandat să o probezi în prealabil sau să verifici dimensiunile în cazul în care o comanzi online și să folosești un metru pentru măsurători. 

O cască moto enduro are rolul precis de a amortiza eventuale șocuri. Altfel spus, ea trebuie să-ți protejeze capul în totalitate, în special, zona bărbiei. N-o vei folosi în oraș sau în plimbările tale cu motocicleta pe drumurile de mare viteză, ci în general atunci când ești rider profesionist și cauți adrenalina pe traseele off-road. 

Cele mai citite articole

Read Previous

Businessul viitorului și regândirea felului în care sunt motivați angajații

Read Next

3 jocuri video populare care îți vor stimula creativitatea

Most Popular