Cum să alegi cea mai bună sursă de finanțare pentru viitorul afacerii tale

Finanțele sunt o aventură perpetuă pentru antreprenori și proprietarii de afaceri mici. Încă de la stadiile incipiente trebuie să decizi dacă să atragi investitori, să iei o linie de credit pentru afaceri sau să te bazezi pe capitalul propriu pentru a-ți îndeplini visul de antreprenor, iar bătălia nu se termină aici.

Situațiile favorabile vor face un antreprenor să se întrebe dacă are sau nu nevoie de mai multe fonduri. De exemplu, creșterea afacerii va necesita echipamente noi, o infrastructură tehnologică îmbunătățită sau mai mult spațiu de desfășurare. Asemănător, vânzările mai mari pot crea un deficit de inventar sau de flux de numerar etc.

Vremurile grele pot readuce finanțarea în discuțiile de business: vânzările sunt în scădere, sezonalitatea afectează afacerile sau echipamentele de lucru trebuie să fie înlocuite pentru o funcționare eficientă.

Dar cum știi să alegi cea mai bună sursă de finanțare pentru viitorul afacerii tale? Află în rândurile de mai jos.

Ce tip de finanțare este potrivit pentru afacerea ta?

Există o mulțime de opțiuni specifice de finanțare pentru afacerea ta, dar toate se încadrează într-una dintre cele două categorii principale:

  • Finanțare prin îndatorare – împrumuturi;
  • Finanțare prin capitaluri proprii – vinderea unei părți din afacere către un investitor.

Decizia cea mai bună pentru viitorul afacerii tale va depinde de ceea ce ești dispus să renunți în schimbul finanțării și de ceea ce afacerea ta are de oferit. Dacă ești la început, poate fi necesar să cauți investitor de capital, indiferent de modul în care te simți cu privire la predarea acțiunilor companiei către o parte terță. În schimb, dacă afacerea ta are active, ai opțiunea suplimentară a unui împrumut.

Împrumuturi pentru firme mici și mijlocii (IMM-uri)

Majoritatea instituțiilor și organizațiilor de creditare oferă afacerilor mici și mijlocii împrumuturi pe termen scurt și pe termen lung:

  • Împrumuturile pe termen scurt se referă la fonduri rapide, mai mici și nu la fel de restrictivă ca împrumuturile pe termen lung. Sunt mai ușor de asigurat, în special pentru afacerile mici, deși ratele dobânzilor pot fi mai mari decât în cazul împrumuturilor pe termen lung;
  • Împrumuturile pe termen lung au un grafic de rambursare care se întinde pe parcursul mai multor ani si pot fi mai greu de asigurat, în special pentru firmele abia înființate. Cu toate acestea, ele oferă avantajul de a împărți rambursarea unei sume mari în plăți gestionabile pe mai mulți ani, iar ratele sunt vor fi mai mici decât în cazul împrumuturilor pe termen scurt.

Linii de credit pentru afaceri

O linie de credit pentru afaceri este ca o plasă de siguranță financiară pentru orice tip de business. Sistemul de funcționare este asemănător unui card de cumpărături – ai acces 24/7 la o sumă de bani fixă, dar poți retrage parțial sau total suma doar atunci când ai cu adevărat nevoie de finanțare.

O linie de credit pentru afaceri mai poartă numele și de împrumut nebancar pentru persoane juridice și aduce cu sine numeroase beneficii:

  • Este un tip de împrumut foarte flexibil. Odată ce ai aprobat fondurile oferite de Vitas România, poți cheltui suma alocată pentru acoperirea oricăror cheltuieli necesare pentru creșterea afacerii tale. Ca bonus, după rambursarea fondurilor în cont, banii îi poți retrage din nou și din nou fie parțial, fie integral, după nevoi;
  • Linia de credit poate fi accesată 24/7. Cu siguranță o să ai mai multă liniște știind că fondurile sunt întotdeauna disponibile pentru a fi utilizate când ai nevoie de ele. Poți folosi linia de credit dacă apare o cheltuială neașteptată, dacă ai nevoie de fonduri pentru gestionarea inventarului sau dacă te zbați cu plata salariilor;
  • Poți aplica pentru o linie de credit mult mai ușor și mai rapid decât pentru un împrumut bancar tradițional.

Este un lucru cunoscut că antreprenorii au nevoie de bani în aproape fiecare etapă a afacerilor lor. Cu toate acestea, alegerea sursei de finanțare potrivite va fi întotdeauna o sarcină dificilă. La urma urmei, dezvoltarea afacerii și extinderea operațiunilor de piață vor depinde de această decizie. Cântărește avantajele formelor de finanțare și alege-o pe cea care se potrivește mai bine businessului tău!

Read Previous

3 jocuri video populare care îți vor stimula creativitatea

Read Next

Ce reparații auto trebuie să faci în timpul sezonului rece?

Most Popular