Ce reparații auto trebuie să faci în timpul sezonului rece?

Pregătirea mașinii pentru sezonul rece este o mare provocare dar totodată o necesitate pe care nu avem voie să o ignorăm. Fiecare conducător auto este responsabil să se asigure că autovehiculul folosind funcționează corect și mai ales că este pregătit pentru condițiile de drum din perioada sezonului rece. 

Prin urmare, dacă încă nu te-ai asigurat că mașina ta este pregătită pentru sezonul de iarnă, atunci iată care sunt verificările pe care trebuie să le faci numaidecât:

Verifică nivelul de antigel

Înainte de toate, ar trebui să te asiguri că folosești antigel pentru răcirea motorului și nu un alt lichid care ar putea îngheța la temperaturi reduse. Dacă folosești antigel, atunci va trebui să verifici nivelul acestuia. Este necesar să faci o completare, ori poate că trebuie să schimbi antigelul?

La fel precum alte consumabile, antigelul trebuie schimbat la un interval regulat de timp. Proprietățile acestuia sunt afectate de-a lungul timpului, iar dacă apar impurități, atunci este un semn clar că ar trebui să schimbi antigelul.

Acest lucru îl vei face într-un service auto autorizat RAR, întocmai pentru a te asigura că întreaga lucrare este efectuată în condiții optime.

Verifică nivelul de ulei

În timpul sezonului rece este mai important decât oricând să te asiguri că uleiul din motor este în cele mai bune condiții. Lubrifierea componentelor este importantă pentru a reduce nivelul de uzură, așa că verifică nivelul de ulei iar dacă este necesar, atunci ia în calcul și schimbarea uleiului din motor.

Cele mai citite articole

De asemenea, nu ar fi o idee rea să iei în calcul și serviciul de curățare filtru dpf astfel încât motorul mașinii tale să funcționeze în parametrii optimi.

Verifică sistemul de frânare

În final, trebuie să iei în calcul și verificarea sistemului de frânare. Asigură-te că acesta este în cele mai bune condiții, deoarece în timpul sezonului rece este mai important decât oricând să poți opri mașina în mod eficient chiar și atunci când te deplasezi pe drumurile alunecoase de care avem parte în cele mai multe dintre zilele din timpul sezonului rece.

Prin urmare, nu ar trebui să excluzi posibilitatea de a efectua o verificare cât mai complexă a sistemului de frânare, în care ar putea fi inclusă și o efectuare de geometrie roti Timișoara

Te-ai convins că trebuie să îți duci mașina în service? Mergi la Car Doctors F&F. În acest service auto vei putea beneficia de servicii auto complete. Asta înseamnă că nu vei fi nevoit să mergi la mai multe service-uri pentru a-ți face mașina ca nouă.

Vorbim despre un service autorizat RAR, tip multimarcă, ce are capacitatea de a repara până la 10 autoturisme în același timp. Pot fi reparate nu numai autoturisme obișnuite ci și utilitare. Prin urmare, poate fi o alegere pe care să o ai și tu în vedere.

Articol realizat de seodigital.ro

Cele mai citite articole

Read Previous

Cum să alegi cea mai bună sursă de finanțare pentru viitorul afacerii tale

Read Next

3 informații utile despre implantul dentar menite să răspundă întrebărilor tale

Most Popular